Connect with us
mistere

Știri

Mistere care nu au explicatii stiintifice

Sunt multe lucruri pe care comunitatea stiintifica si le disputa in continuare, neexistand concret explicatii satisfacatoare. Mistere precum cascatul sau fantomele sunt o nebuloasa totala chiar si pentru cercetatori.

Motivul pentru care cascam nu este cunoscut. Cascatul este in aceasta categorie de mistere, fiind un act reflex motor involuntar, asociat adesea cu somnul. Explicatiile oamenilor de stiinta nu sunt unanim acceptate deoarece cascatul este contagios chiar si pentru cei care nu au somn. Potrivit unor studii, cascatul ar fi un raspuns la nivelul de dioxid de carbon din sange, insa aceasta nu este o explicatie extrem de convingatoare. Cea mai recenta explicatie a cascatului ar fi ca actioneaza ca un termo-reglator. Adica, temperatura ridicata apare natural in conditii de oboseala iar suprasolicitarea sau trecerea dintr-o stare in alta poate sa duca la incetinerea proceselor cerebrale.

48% dintre americani cred in existenta fantomelor. Primele fantome mentionate apar in cultura veche din Mesopotamia si in Egiptul Antic. In epoca moderna, potrivit unui sondaj al televiziunii CBS, una din cinci persoane din SUA sustine ca a vazut in viata sa o fantoma. Oamenii de stiinta dau culpe diferite: unii dau vina pe ultrasunete, zgomote cu frecventa scazuta.

Deja vu. Nu ne referim la celebra melodie ci la o stare pe care parca ai mai trait-o candva si nu stii cand, poate intr-o alta viata. Intre 31 si 96% dintre adulti raporteaza senzatia de deja-vu. Oamenii de stiinta au incercat initial sa spuna ca cei cu senzatia de deja-vu ar avea probleme psihice sau tulburari de identitate, insa aceasta explicatie a revoltat o parte a medicilor si cercetatorilor sustinand ca senzatia de deja-vu apare la persoane perfect sanatoase din punct de vedere psihiatric.

 

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top