O fetiță de patru ani a traversat o pădure plină de lupi pentru a-și salva bunica

15.03.2017
O fetiță de patru ani a traversat o pădure plină de lupi pentru a-și salva bunica

O fetiță de patru ani a traversat o pădure plină de lupi, în toiul nopții, pentru a-ș salva bunica bolnavă.

Micuța Saglana Salchak trăiește într-una dintre cele mai izolate regiuni din Siberia, împreună cu bunicii săi. Fetița a devenit o eroină în regiune, după ce și-a riscat viața pentru a-și ajuta bunica bolnavă și bunicul orb.

Fetița locuia cu bunicii săi la o fermă izolată dintr-o regiune de conifere din kojuun-ul Tere-Holiskovo, la graniţa cu Mongolia. Luna trecută, într-o noapte, cea mică și-a găsit bunica de 60 de ani nemișcată. Bunicul său, fiind orb, a rugat-o pe fată se se ducă să caute ajutor. Bărbatul nu a realizat că afară era întuneric beznă.

Fetița a traversat o pădure plină de lupi, la -30 de grade Celsius

Curajoasa fetiță s-a îmbrăcat singură și, cu doar o cutie de chibrituri în buzunar, a plecat spre ferma vecinilor, situată la opt kilometri distanță.  Micuța a parcurs întreaga distanța la o temperatură de -30 de grade Celsius și cu urletele lupilor, care atacau frecvent animalele de la ferma bunicilor săi.

Citește și: Un băiețel de șapte ani le-a cerut medicilor să îl lase să moară, pentru a-i salva viața mamei sale

Saglana a ajuns epuizantă la ferma vecină și aceștia au chemat o ambulanță pentru bunica fetei. Din păcate, femeia era deja moartă la sosirea medicilor.

Intervievată de cotidianul rus „Komsomolskaia Pravda“ despre călătoria sa neobişnuită pentru un copil de patru anişori, Saglana a spus că nu a făcut alteva decât să „meargă tot înainte“. Micuța a spus că nu a suferit de frig, dar i-a fost foarte foame.

Fetița a fost dusă la spital și pusă sub supraveghere medicală, iar apoi a fost plasată într-un centru de plasament. Mama fetiței, care locuiește într-o ală regiune din Siberia, riscă să ajungă la închisoare. Comitetul de anchetă al Republicii Tuva s-a autosesizat în acest caz şi a deschis o anchetă pentru lăsarea unui minor în pericol.

Citește și: Un câine a salvat viața unui băiețel de doi ani abandonat de mamă

„Ea ştia că buncii erau incapabili să asigure siguranţa copilului“, se poate citi în comunicatul care anunţă deschiderea acestei anchete.