Connect with us
Oamenii de stiinta au descoperit o stea cu structuri extraterestre

Știri

Oamenii de stiinta au descoperit o stea cu structuri extraterestre

Ar putea fi anuntul anului din punct de vedere astronomic. S-a descoperit o stea cu structuri extraterestre, iar vestea este data de mai multi oameni de stiinta europeni si americani, la unison.

Un grup international de astrofizicieni de la universitati europene si americane distincte (Institutul de Fizica Max Planck din Germania, respectiv Institutul Tehnologic din California) au observat schimbari anormale in curba de lumina a astrului EPIC 204278916. Astrul ar trebui sa straluceasca in mod normal si nicio teorie conventionala nu poate explica ‘palpaielile’ acestei stele, conform rezultatelor publicate pe arXiv, un site destinat descoperirilor astronomice.

Steaua EPIC 204278916, cu o varsta estimata undeva la 5 milioane de ani, face parte din subdivizia superioara a constelatiei Scorpius-Centaurus si are diametrul Soarelui, insa, ca energie, are doar jumatate din masa acestuia.

Structuri extraterestre in constelatia Centaurus?

Diminuarea stralucirii acestei stele a scazut cu pana la 65% in ultimele 25 de zile. „Examinam curbele luminii in detaliu si credem ca obscuritatea iregulara este cauzata de un disc intern deformat sau de tranzitul unor obiecte pe orbite excentrice sau circulare”, scrie pe site-ul mai sus mentionat.

Cu alte cuvinte, oamenii de stiinta vorbesc pentru prima oara de presupuse tehnologii create de extraterestri, care acopera lumina uneia dintre cele mai stralucitoare stele de pe cer.

Steaua continua sa fie observata de cercetatori si, pentru prima oara in istorie, nu este exclusa teoria potrivit careia oscilatiile de lumina ale unei stele ar putea fi cauzate nu de vantul cosmic ori de campurile gravitationale, ci de structuri extraterestre gigantice.

Sursa foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top