Papa dă liber la alăptare în Capela Sixtină

12.01.2015
Papa dă liber la alăptare în Capela Sixtină

Papa dă liber la alăptare în Capela Sixtină. Nu mai este o noutate că înaltul prelat nu este caracterizat de rigoarea funcţiei sale, iar ultimul eveniment la care a luat parte întăreşte această afirmaţie. „Mamelor, alăptaţi-vă copiii chiar şi acum, dacă plâng sau dacă li se face foame, alăptaţi-i aici, nu vă faceţi griji”, a declarat papa Francisc, îndepărtându-se de textul oficial pe care îl pregătise pentru acel eveniment.

Textul iniţial conţinea fraza „daţi-le lapte”, însă suveranul pontif a înlocuit-o cu termenul italian „allattateli”, care înseamnă „alăptaţi-i” şi le-a spus mamelor prezente cu cei mici în Capela Sixtină să nu ezite să facă acest lucru.

În timp ce bebeluşii , 20 de fetiţe şi 13 băieţi, au început să plângă, papa Francisc a cerut credincioşilor prezenţi la slujbă să îşi amintească de mamele sărace care trăiesc în alte părţi ale lumii, „care sunt prea multe, din păcate, şi care nu pot să ofere mâncare copiilor lor”.
Mamele au ţinut cont de sfatului reprezentantului bisericii şi chiar înainte ca papa să îşi citească homelia, cel puţin una dintre femei a fost văzută în timp ce îşi alăpta bebeluşul.

Papa Francisc a turnat apă pe frunţile copiilor în timpul acestui ritual religios, prin care bebeluşii sau persoanele care acceptă să se convertească sunt iniţiate în credinţa creştină.

Francisc a devenit primul papă non-european în urma unui conclav organizat în minunata Capela Sixtina pe 13 martie 2013.