Connect with us
"Piatra dracului", pariul dintre diavol si Dumnezeu care a ingrozit romanii

Știri

„Piatra dracului”, pariul dintre diavol si Dumnezeu care a ingrozit romanii

Romanii au multe legende in jurul caruia persista paranormalul, dar parca niciuna nu are atatea elemente incarcate cu mister cum are „Piatra dracului”. Aflata langa lacul de acumulare Izvorul Muntelui, de pe raul Bistrita, stanca are 23 de metri inaltime. Conform xplore-romania.ro, oamenii locului spun ca ”Piatra Dracului” ar fi rezultatul unui pariu pus intre diavol si Dumnezeu pentru stapanirea omenirii.

Pentru a castiga, dracul trebuia sa fure o stanca sacra si apoi sa o ascunda in adancurile apelor. Intr-o noapte, acesta a dat atacul si a mers pe masivul Ceahlau. Acolo, el a desprins o stanca, dar cand sa se indrepte spre raul Bistrita, s-a auzit cantecul cocosului. Prima incercare fusese un esec, dar dracul nu s-a lasat si a revenit acolo in urmatoarele nopti, convins ca domnia lui Dumnezeu se va sfarsi. Din pacate pentru el, nu a reusit niciodata sa castige legendarul pariu pentru stapanirea lumii.

In prezent, locanicii jura ca au vazut stanca miscandu-se noap­tea pe o distanta mica. Ei cred ca dracul inca mai incearca sa castige pariul cu Dumnezeu, dar nu poate urni piatra decat numai cativa centimetri, progres insuficient pentru a-si pune planul in aplicare.

Citeste si:Cum arată DIAVOLUL. Cele mai interesante istorisiri despre înfățișarea acestuia

15 superstiții FOARTE CIUDATE din România și restul lumii

Se mai spuns ca in momentul in care dracul vine sa ia stanca, toate focurile din localitatile vecine se sting si toate animalele tac.

O alta legenda legata de „Piatra Dracului” are in centrul actiunii un capcaun care traia pe Ceahlau, unde ademenea virginele si le transforma in piatra. Asa s-a intamplat pana intr-o zi cand tatal uneia dintre copilele pietrificate s-a revoltat, a strans mai multi voinici si a plecat in cautarea capcaunului. Fiinta fabuloasa din mitologia populara romaneasca a aflat insa de complotul vindicativ si a pregatit riposta. La caderea noptii a venit o furtuna atat de puternica incat a smuls o stanca de pe Ceahlau. Capcaunul a vrut atunci sa o arunce peste satul razvratitilor, dar a scapat pietroiul dupa ce duhul bun al Ceahlaului l-a izbit cu spada peste gheare.

Sursa foto: xplore-romania.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top