Povestea bărbatului care a călătorit în timp

30.04.2015
Povestea bărbatului care a călătorit în timp

Bărbatul care a călătorit în timp a lăsat multe semne de întrebare în urma sa.

În jurul anului 1950, un bărbat cu perciuni mari şi îmbrăcăminte din epoca victoriană a apărut în Times Square, din New York. Martorii au spus atunci că s-a uitat speriat în jur, iar apoi un minut mai târziu, a fost lovit de o mașină și a decedat.

Oficialii de la morgă, pentru a putea să-l identifice, au căutat în buzunarele hainelor sale și au întocmit o listă cu obicetele găsite:

-o fisă de cupru cu o valoare inscripţionată de 5 cenți, şi cu numele unui salon.

-o chitanţă pentru îngrijirea unui cal și spălarea unei trăuri, chitanţa fiind emisă de o firmă de pe Lexington Avenue, firmă ce însă nu figura în niciun registru.

-aproximativ 70 de dolari în bancnote vechi.

-cărți de vizită cu numele Rudolph Fentz și o adresă de pe Fifth Avenue, o scrisoare trimisă la această adresă datată cu iunie 1876 şi expediată din  Philadelphia.

Niciunul dintre aceste obiecte nu prezentatu semne de uzură, cu excepţia bancnotelor. Hubert V. Rihm de la Departamentului persoanelor dispărute din New York a încercat să folosească informațiile găsite pentru a identifica omul.

El a descoperit că adresa de pe Fifth Avenue era a unei firme, însă proprietarului actual nu auzise de numele Rudolph Fentz, şi nici nu a recunoscut poza acestuia. Numele Rudolph Fentz nu era listat în cartea de telefoane, nu i se luaseră niciodată amprentele şi nu figura în baza de date a poliţiei, și nimeni nu l-a raportat dispărut.

Hubert a continuat ancheta și a găsit în cele din urmă un Rudolph Fentz Jr. într-o carte de telefon din 1939. Rihm vorbit locuitorii locuinţei de la adresa menționată, care şi-au amintit de un anume Fentz și l-au descris ca pe un om de 60 ani care lucra în zona respectivă .În 1940 după ce s-a pensionat, vecinii au pierdut legatura cu el deoarece acesta s-ar fi mutat la o alta adresă.

Contactând banca ce administrase propritatea, Hubert a aflat ca Rudoplh Fentz Jr a murit cu cinci ani înainte, dar că soţia acestuia era încă în viață şi ultima adresă declarată băncii era din Florida. Hubert a sunat-o și a aflat că tatăl soțului ei a dispărut în 1876 la vârstă de 29 de ani. Ea ştia de la soţul ei că acesta plecase la o plimbare de seară și nu s-a mai întors. Cazul a fost prezentat începând cu anul 1970 în multe reviste ca informaţie sigură şi ca dovadă a călătoriei în timp.