Connect with us
Auschwitz-21082015

Știri

Povesti de dragoste incredibile de la Auschwitz

Suntem obisnuiti cu totii sa auzim despre Auschwitz doar povesti cu final trist si  de cele mai multe ori pline de suferinta.

Astazi iti prezentam o serie de povesti de dragoste de la Auschwitz, care au demonstrat ca dincolo de ororile in masa provocate de nazisti, a mai existat si loc pentru iubire.

CITESTE SI: CUM ARATĂ TELEGRAMA CARE L-A IMPINS PE HITLER SĂ SE SINUCIDĂ

Helena Citronova a fost o evreica din Slovacia care a ajuns la Auschwitz pentru a impartasi soarta semenilor sai. Doar ca pentru Helena sfaristul nu a venit decat in 2005, in propriul pat. Ajunsa in teribilul lagar in 1942, a fost supusa multor tratamente necrutatoare.

Dar femeia nu a cedat atat de usor. Mai mult chiar, intr-una din zile a fost aniversarea unui SS-ist Herr Franz Wunsch, iar femeia i-a cantat in semn de sarbatorire a evenimentului. Locotenentul care decidea vietile multor detinuti s-a indragostit pe loc de femeie, si a scapat-o de la moarte.

Janos Gottlieb este un alt detinut a carui viata a fost salvata in locul in care mureau sute de oameni pe zi. Atunci cand a ajuns in lagar, tanarul avea doar 15 ani si era o persoana cu un aspect fizic placut. Unul dintre generali a vrut sa-i crute viata in schimbul serviciilor sexuale.

CITESTE SI: MARTURIILE SOCANTE ALE OAMENILOR CARE AU SUPRAVIETUIT HOLOCAUSTULUI DIN ROMANIA

Tanarul a acceptat, iar cei doi au inceput sa se apropie incet, incet unul de celalat. Chiar daca generalul executa si trimitea la moarte sute de evrei zilnic, Janos Gottlieb avea ceva special. Acel ceva special, ,,mersul pe burta”, dar si rabdarea l-au ajutat sa supravietuiasca Holocaustului.

Sursa foto: newsworks.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top