RECORD MONDIAL: Alpinista Dor Geta Popescu, in varsta de 12 ani, a atins varful Aconcagua 

08.02.2016
RECORD MONDIAL: Alpinista Dor Geta Popescu, in varsta de 12 ani, a atins varful Aconcagua 

Dor Geta Popescu, o alpinista romana in varsta de doar 12 ani, a atins varful Aconcagua (Argentina), de 6960 metri. Astfel, tanara a stabilit un nou record mondial de varsta pentru acest varf, sambata, 6 februarie, conform unui comunicat remis de Clubul Sportiv Montan Altitudine.

Aconcagua este cel mai inalt varf din emisfera sudica si cea vestica, cel mai inalt din afara Asiei, dar si cel mai inalt din cele doua Americi.

Clubul Sportiv Montan Altitudine a anuntat ca ambele recorduri mondiale feminine de varsta pe Aconcagua sunt in Romania, pe ruta normala, prin Dor Geta Popescu, si pe ruta Ghetarului Polonez, prin Crina Coco Popescu, inca din februarie 2009.

Vineri, pe data de 12 februarie, Dor Geta Popescu va reveni in tara, pe aeroportul Otopeni.

Pe data de 8 decembrie 2015, alpinista romana Dor Geta Popescu a atins varful celui mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado, de 6.892 metri, record mondial de varsta pentru acest varf.

Dor Geta Popescu este membra a sectiei de performanta a Clubului Sportiv Montan Altitudine din Rasnov. Dor Geta Popescu are ca obiectiv finalizarea Circuitului 7 Volcanoes (cel mai inalt vulcan de pe fiecare continent) si Circuitul 7 Summits (cel mai inalt varf de pe fiecare continent) pana la varsta de 14 ani.

Sursa foto bzb.ro