Connect with us

Știri

Romania, pe locul trei in UE la independenta energetica

Statul roman se afla pe locul trei in Uniunea Europeana la independenta energetica. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de costurile platite de cetateni pentru resursele naturale, clasamentul se rastoarna cu capul in jos.

In situatia in care Uniunea Europeana este dependenta in proportie de 53,4% de importurile de energie, Romania se afla printre primele trei state care isi pot asigura in mare parte nevoile din resurse interne.

Cel mai putin dependenta de energie importata este Estonia, cu 8,9%, urmata de Danemarca cu 12,8% si Romania cu 17%.

CITESTE SI: Avertismentul Maicii Domnului pentru omenire in aparitia de la Fatima din 1917

CITESTE SI: VIRUSUL ZIKA. SUA anunta un caz de transmitere pe cale sexuala

La polul opus, statele membre ale Uniunii Europene cu cea mai mare dependenta energetica in anul 2014 erau: Malta (97,7%), Luxemburg (96,6%), Cipru (93,4%), Irlanda (85,3%), Belgia (80,1%) si Lituania (77,9%) . Informatiile au fost furnizate de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Raportat la anul 1990, dependenta energetica a Uniunii Europene a crescut de la 44,2% la 53,4%, in 2014, mai arata datele furnizate de Eurostat.

Romania se afla si printre statele a caror dependenta energetica a scazut din 1990 si pana in 2014, potrivit Adevarul. In acea perioada Romania avea importuri de energie electrica de 34,3%, iar in 2014 energia achizitionata din exterior era de doar 17%.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top