Connect with us
emotiile-17072015

Știri

S-a demonstrat științific de ce simțim toate emoțiile puternice în zona pieptului

Atunci când ai parte de emoțiile unei vești triste sau vesele simți o durere fizică în zona pieptului, chiar dacă este vorba doar de sentimente.

Este fascinant modul în care corpul nostru trăiește emoțiile printr-o durere fizică atât de reală pentru fiecare om în parte. Robert Emery şi Jim Coan, profesori de psihologie la Universitatea din Virginia cred că ar fi vorba despre o reacţie generată de cortexul cingular anterior, o regiune a creierului despre care se crede că regulează reacţiile emoţionale.

Cercetătorii sunt de părere că acest cortex cingular anterior devine mai activ în timpul unor situaţii stresante. Mai exact, cercetătorii cred că regiunea stimulează nervul vag, care conectează creierul de piept şi abdomen. Această stimulare ar fi cea pe care am resimţi-o noi drept durere în piept.

Cercetătorii de la Universităţile Alto, au vrut să vadă ce sentimente duc la aceste senzaţii. Ei au rugat 700 de persoane să arate pe o ”hartă” a corpului uman unde resimt anumite emoţii. Concluzia a fost că rezultatele sunt similare, indiferent de cultură. Emoţiile, cum ar fi mânia, anxietatea sau teama pot fi grupate într-o singură categorie deoarece se manifestă similar. Pe de altă parte, voluntarii au arătat că fericirea şi iubirea ,,activează” întreg corpul.

Sursa foto: huffingtonpost.com

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top