Connect with us
dacic-31072015

Știri

S-a descoperit alfabetul dacic si secretele ascunse in el

O veche carte de 1.000 de ani contine multe secrete despre alfabetul dacic si despre modul in care stramosii nostri percepeau lumea.

CITESTE SI: VIDEO: 5 MOMENTE IMPORTANTE DIN ISTORIE

Pana in prezent nu s-au stiut multe lucruri despre alfabetul dacic, dar o carte de 1.000 de ani descoperita la Budapesta rastoarna teoriile istoricilor.

Manuscrisul contine primele atestari scrise din vremea dacilor. Cartea cuprinde capitole despre vlahi si regatul lor si fost scrisa cu caractere dacice, de la dreapta la stanga, se citeste de jos in sus.  Arheologul Viorica Enachiuc a reusit sa descifreze alfabetul dacic.

CITESTE SI: VEZI CUM PRIVEAU FEMEILE SI BARATII AMORUL LA 1800

Arheologul sustine ca manuscrisul a fost redactat in secolele XI si XII intr-o limba latina vulgara ce contine caractere mostenite din alfabetul dacic.

Arheologul Viorica Enanchuic a declarat ca ,,sunt semne care au apartinut alfabetului dacic, ce cuprindea aproximativ 150 de caractere, cu legaturile respective.” Cartea contine si versurile unui cantec de lupta din vremea dacilor. Razboinicii il incantau in vreme de batalie.

In continutul textului sunt intercalate miniaturi cu scene laice si religioase. Textul este scris cu cerneala violet. In manuscris se mai regasesc si o culegere de discursuri, solii, cantece si rugaciuni, care include 86 de miniaturi.

Sursa foto: www.twcenter.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top