Connect with us
solar-03082015

Știri

S-a descoperit un nou sistem solar cu 3 planete care seamana cu Pamantul

O echipa de astronomi a facut de curand o descoperire uimitoare. Oamenii de stiinta au descoperit un nou sistem solar ce se pare ca are in componenta sa trei planete care seamana cu Pamantul.

CITESTS SI: INCREDIBIL: VEZI CÂTE PLANETE DIN CALEA LACTEE AR PUTEA GĂZDUI VIAŢĂ

Astronomii din cadrul Universitatatii din Geneva au descoperit un nou sistem solar care se afla in apropiere relativa de cel din care face parte Pamantul. Noul sistem solar cuprinde trei planete telurice gigante care se aseamana foarte mult cu Terra.

Constelatia Cassiopeia este alcatuita din trei planete telurice foarte masive si destul de apropiate de structura Pamantului, dar si o planeta ginatica gazoasa. Toate cele patru planete au orbite in jurul unei stele care este in prezent mai putin rece decat Soarele din sistemul nostru solar.

CITESTE SI: CÂT DE PUȚIN MAI ESTE PÂNĂ LA URMĂTOAREA ERĂ GLACIARĂ

Noul sistem solar se afla la o distanta de aproximativ 21 de ani lumina de planeta noastra.

Astronomul Ati Motalebi, coordonatorul studiului sustine ca dupa primele masuratori si cercetari s-a descoperit ca una dintre cele trei planete care se aseamana foarte mult cu Pamantul isi incheie miscarea de revolutie in doar 3 zile.  S-a cerut imediat ajutorul NASA, care sa poata observa planeta cu ajutorul telescopului spatial Spitzer.

Dupa ce NASA a acceptat aceasta cerere si a studiat planeta, s-a descoperit ca aceasta este de  4,5 ori mai masiva decat Pamantul, are un diametru de 1,6 ori mai mare, densitatea este apropiata de cea terestra iar compozitia planetei este similara cu cea a noastra. Cu toate acestea temperaturile ridicate de pe noua planeta sunt de 427 grade Celsius, ceea ce face ca viata umana sa fie imposibil de adaptat acolo.

Cercetatorii sunt insa optimisti si urmeaza sa investigheze si celelalte doua planete din noul sistem solar pentru a descoperi caracteristicile exacte ale acestora.

Sursa foto: descopera.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top