Top 3 descoperiri si inventii accidentale

03.08.2015
Top 3 descoperiri si inventii accidentale

Multi dintre cei care au schimbat lumea de-a lungul istoriei au realizat aceste descoperiri sau inventii total accidental.

CITESTE SI: DESCOPERIRE SOCANTA DESPRE OAMENII CU CELULELE CAT MAI DIVERSIFICATE

Iata un top 3 al celor mai importante descoperiri si inventii care s-au produs accidental:

1. Artificiile. 

Chiar daca nu iti vine sa crezi, artificiile au fost inventate toatal accidental in China de catre un bucatar chinez care experimenta retete inedite.

Top 3 descoperiri si inventii accidentale-1
sursa foto: michaelqaqish.com

2. Cuptorul cu microunde. 

Cu totii avem in casa asa ceva, dar nimeni nu stie ca acest aparat de uz caznic a fost inventat in mod accidental. Responsabil este inginerul Percy Spencer, care in anul 1946 testa in propriul laborator un tub electronic de inalta frecventa, denumit magnetron.

Top 3 descoperiri si inventii accidentale-2
Sursa foto: observator.tv

3. Penicilina. 

La mai putin de un secol de cand a fost inventata, penicilina a salvat aproximativ 200 de milioane de vieti. Totul a prornit de la biologul scotian Alexander Fleming, care in anul 1928 a plecat din propriul laborator pentru cateva zile si nu l-a lasat curat. Atunci cand s-a intors a remarcat ca pe unele dintre culturile sale se dezvoltase o ciuperca necunoscuta ce manifesta o caracteristica ciudata. Bacteriile nu contaminau acele culturi si nici nu se dezvoltau in jurul lor. Asa s-a inventat penicilina.

Top 3 descoperiri si inventii accidentale-3
Sursa foto: youtube.com

Sursa foto: tecnalia.com