Connect with us
aviatice-10092015

Știri

Top 5 cele mai mari tragedii aviatice, cat de aproape am fost de ultima

Cele mai mari tragedii aviatice din istoria mondiala s-au petrecut rapid, neasteptat si ne-au surprins de fiecare data.

Unele dintre cele mai mari tragedii aviatice s-au petrecut intre anii 1977 si 2015. Zborul cu avionul este considerat cel mai sigur mijloc de tansport in comun. Cu toate acestea, spatiul aerian mondial a fost si el afectat de puternice accidente aviatice de-a lungul timpului.

Iata un top 5 al celor mai mari tragedii aviatice din istoria omenirii!

1. Poate cea mai mare tragedie aviatica la care omenirea a asistat pana in prezent a avut loc pe 27 martie 1977. Atunci, doua Boeing-uri 747 s-au ciocnit pe pista din Tenerife socand intr-un mod terifiant toti oamenii din apropiere. Nu mai putin de 583 de persoane au murit in tragedia aviatica. Doar 61 de persoane au supravietuit. Cele doua aeronave care s-au ciocnit apartineau companiilor KLM din Olanda si Pan Am al Statelor Unite ale Americii.

Sursa foto: protista.org

Sursa foto: protista.org

CITESTE SI: POVESTEA CELUI MAI URAT AVION DIN LUME

2. Pe locul doi ca anvergura si impact asupra populatiei, s-a situat accidentul Malaysia Airlines. In urma cu doar un an, pe 17 iulie 2014 in spatiul aerian din Ucraina, 298 de persoane au murit dupa prabusirea unui avion Boeing 777. Autoritatile de la Kiev au sustinut mereu teoria conform careia avionul a fost doborat de separatistii prorusi cu o racheta sol-aer BUK furnizata de Moscova. Dincolo de aceste controverse, ultimele resturi ale victimelor olandeze au ajuns la familiile indoliate abia pe 3 mai 2015.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Sursa foto: telegraph.co.uk

3. Locul trei este ocupat de accidentul aviatic in care a fost implicat un avion DC-10, al companiei Turkish Airlines. Aeronava s-a prabusit pe 3 martie 1974 in Franta. In urma acestei catastrofe 346 de persoane au murit in tragicul incident.

Sursa foto: tass.ru

Sursa foto: tass.ru

4. La 24 martie 2015, un avion Airbus A320 al companiei Germanwings s-a prabusit in regiunea Barcelonnette, in sud-estul Frantei. In incercarea sa de a salva sufletele de la bord, pilotul a transmis un semnal SOS, dar in scurt timp avionul a disparut de pe radare. In tragedia aviatica si-au pierdut viata 144 de pasageri, dintre care 2 bebelusi, si 6 membri ai echipajului.

Sursa foto: biz.xinmin.cn

Sursa foto: biz.xinmin.cn

5. Ultima, dar nici pe departe cea mai neinsemnata tragedie, a avut loc 8 septembrie 2015. Motorul stang al unui 777-200ER British Airways a luat foc inainte ca avionul sa decoleze din Las Vegas spre Londra Gatwick. Doar norocul a facut ca explozia sa aiba loc la sol, si viata a 170 de persoane de la bord sa fie salvata intr-un mod miraculos.

Sursa foto: usatoday.com

Sursa foto: usatoday.com

Cum crezi ca s-ar fi putut evita aceste tragedii aviatice care s-au soldat cu moartea a sute de persoane?

Sursa foto: telegraph.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top