Connect with us
fotografii-29092015

Știri

Top 5 cele mai rare si vechi fotografii din intreaga lume

Cand ne uitam la fotografii ne trec prin fata ochilor momente de mult apuse. Pozele sunt cei mai autentici martori ai istoriei.

Cele mai reusite fotografii sunt acelea care te fac sa le privești ore in sir, sa uiti notiunea timpului, si sa te transpui in acele vremuri in care au fost facute.

Iti prezentam un top cu cele mai vechi fotografii din intreaga lume, unele dintre ele facute si in Romania!

1. Nikola Tesla fotografiat chiar in propriul laborator

Tesla este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari oameni de stiinta ai sfarsitului secolului XIX si inceputului secolului XX. Intreaga sa activitate profesionala a pus bazele cunostintelor moderne despre curentul alternativ, puterea electrica, sistemele de curent alternativ, incluzand sistemele polifazice, sistemele de distributie a puterii si motorul pe curent alternativ, care au determinat cea de-a doua Revolutie Industriala.

Sursa foto: omofon.com

Sursa foto: omofon.com

CITESTE SI: FOTOGRAFII CU CELE MAI FRUMOASE LACURI COLORATE DIN LUME

2. Tratarea durerilor de spate, Romania

In anul 1946 in Romania, negustorii ambulanti din mahalalele Bucurestiului veneau cu tot felul de ingeniozitati pentru a-i prinde pe cei care traversau drumurile tarii noastre. Una dintre idei este tratarea durerilor de spate cu ajutorul masajului facut de ursi.

Sursa foto: omofon.com

Sursa foto: omofon.com

3. Anuntarea scufundarii vasului Titanic, din 16 aprilie 1912

RMS Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume atunci cand a plecat in prima si singura sa calatorie din Southampton, Anglia cu destinatia New York, pe 10 aprilie 1912.

La trei zile de la plecare, la ora 23:40 in data de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit de un aisberg si s-a scufundat la ora 2:30 in dimineata urmatoare. In urma cumplitului accident si-au pierdut viata 1514 persoane dintr-un total de 2228.

Sursa foto: omofon.com

Sursa foto: omofon.com

4. Salvador Dali si Coco Chanel

Este una dintre cele mai celebre poze din istorie. Extravagantul Salvador Dali s-a lasat fotografiat in compania cunoscutei creatoare de moda Coco Chanel. In jurul acestei preietenii s-au iscat o multime de controverse, gurile rele spunand ca intre cei doi ar fi fost mai mult decat o simpla si frumoasa relatie de prietenie.

Sursa foto: omofon.com

Sursa foto: omofon.com

5. Diferentele de clasa sociala din Marea Britanie

In anul 1937 diferentele de clasa sociala dintre oamenii din Marea Britanie erau uriase. Clasa bogata se lafaia in haine de lux, in timp ce saracii se hraneau cu resturi gasite la colt de strada.

Sursa foto: omofon.com

Sursa foto: omofon.com

Sursa foto: omofon.com

2 Comments

2 Comments

  1. io dixit

    2016-02-11T00:23:50+02:00 at 0:23

    atit? subtire. te-ai plictisit cam repede „scriitorasule”

  2. ilidia

    2016-02-07T11:02:11+02:00 at 11:02

    Prin Banat mai umblau tiganii cu ursul pus sa „calce”, nu sa se aseze pe cei doritori, pana prin anii ’50.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top