Connect with us
Newton-17072015

Știri

Top 5 lucruri pe care nu le știai despre geniul Isaac Newton

Isaac Newton a intrat în istoria omenirii după ce a demonstrat teoria gravitației, stabilind cele trei legi universale ale mișcării, cunoscute de noi astăzi sub denumirea de Legile lui Newton.

Isaac Newton este considerat drept una dintre cele mai strălucite minţi ştiinţifice din toate timpurile omenirii. Matematicianul şi fizicianul Isaac Newton a formulat teorii valide despre mişcare, gravitaţie şi calcul. Cu toate acestea anumite aspecte ale vieții sale persoanale au rămas în umbră, tocmai pentru că geniul a fost o fire introvertită care nu vorbea decât despre realizările sale profesionale.

1. Cursurile pe care Newton le ținea în cadrul Facultății Cambridge nu au fost frecventate de studenți.

În 1669, Newton a fost promovat profesor Lucasian la catedra de matematică din cadrul Univeristății Cambridge, universitatea a căror origini au început în anul 1209. Chiar dacă Newton a  predat timp de 30 de ani, nici el și nici studenții săi nu erau interesați de materia pe care o preda. Astfel, prezența era slabă la cursurile lui Newton.

2. Newton a fost și parlamentar.

Newton a fost membru al Parlamentului între anii 1689 şi 1690, cu toate acestea aportul său în această funcție a fost unul limitat.  Istoricii vremeii povestesc că Isaac Newton a vorbit o singură dată în această funcție, rugând pe cineva să închidă geamul drintr-o sală într-o ședință oficială.

3. Newton a fost interesat de alchimie.

Puțini oameni știu că Newton a fost foarte captivat de ideea unei pietre filosofale care ar fi putut transforma metalele în aur. Acest demers nu a vut nicio reușită iar Newton a rămas profund dezamăgit de acest fapt.

4. A fost încredințat cu titlul de cavaler.

Regina Anna l-a înnobilat pe Newton în anul 1705, pe atunci cercetătorul devenise bogat în urma moștenirii mamei sale și apucase să publice deja două lucrări importante pentru știință.

5. Cima bubonică a avut un mare aport la descoperirea teoriei gravitației.

În anul 1665, atunci când ciuma bubonică  a devastat Anglia, Universitatea Cambridge s-a închis. Întors acasă, Newton a văzut celebrul măr căzând dintr-un copac. O bucată din mărul lui Newton a fost dus în spațiu cu naveta spațială Atalntis, iar copacul se află și la ora actuală în grădina prin care se plimba geniul.

Sursa foto: topinfopost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top