Connect with us
teatru-13072015

Știri

Topul celor mai bune piese de teatru din București

Dacă vrei să vizionezi crema pieselor de teatru din București, iată mai jos un top care include cele mai bune piese și o scurtă descriere a ceea ce vei vedea pe scenă.

Iată topul celor mai bune piese de teatru din București:

1. ,,Vizita bătrânei doamne” – de Friedrich Dürrenmatt, regia Alexander Morfov.

Spectacolul de teatru ,,Vizita bătrânei doamne” de la Teatrul Național din București are o durată de 3 ore și 30 minute, cu pauză, iar protagoniștii poveștii sunt Maia Morgenstern și Mircea Rusu. Un spectacol cu o regie de o uluitoare plasticitate şi un surprinzător dinamism şi care pune strălucit în valoare nenumăratele posibilităţi tehnice ale Sălii Mari. O scenografie fabuloasă recreează cu inventivitate un oraş în plină mişcare pentru a-i conferi spectatorului iluzia că se află în inima acţiunii. Amestec de comedie feroce şi dramă, Vizita bătrânei doamne este un spectacol despre vină, răzbunare şi lăcomie.

Unul dintre cei mai importanţi dramaturgi ai lumii, cu o piesă devenită clasică, ridică o întrebare mai acută, azi, decât oricând: Poate un miliard de dolari să cumpere conştiinţa unui întreg oraş? Un text despre umanitatea redusă la scara unui umil târg de provincie, construit pe o necruţătoare satiră de moravuri care anihilează barierele dintre victime şi călăi.

2. ,,Dineu cu Proști”, de Francis Veber, regia Ion Caramitru

Spectacolul de teatru ,,Dineu cu Proști” de la Teatrul Național din București are o durată de 1 oră și 40 de minute, iar protagoniștii poveștii sunt Horațiu Mălăiele și Ion Caramitru. Dacă vreţi să vă distraţi, să uitaţi de griji, să vă amuzaţi, vreţi să râdeţi, şi iar să râdeţi, atunci mergeţi să vedeţi această comedie savuroasă, bine construită, vie, alertă, eficace, cu o distribuţie perfectă.

Francis Veber are marele talent de a scrie nişte fabule bine împănate cu lovituri de teatru. Râsul provocat de acest vodevil este imposibil de oprit. Dincolo de situaţiile ce provoacă râsul, de dialogurile explozive şi de mişcările comice, piesei nu-i lipseşte consistenţa psihologică. Piesa intră în categoria textelor necesare pentru teatru.

3. ,,Năpasta”, de Ion Luca Caragiale, regia Radu Afrim

Spectacolul de teatru ,,Năpasta” de la Teatrul Național din București are o durată de 1 oră și 30 de minute, iar protagoniștii poveștii sunt Marius Manole, Crina Semciuc și Mihai Călin. Singura dramă a lui I.L. Caragiale, istoria unei răzbunări feminine, Năpasta în viziunea lui Afrim declanșează emoție și suspans, într-un spectacol puternic senzorial, instinctual, expresiv. Actorii creează o lume efervescentă, căƒreia muzica îi aduce un fior straniu. Un decor al cotidianului citadin, dar încărcat cu detalii telurice, prelungit într-o paradă suprarealistă a costumelor întregesc atmosfera obsedantă a spectacolului.

4. ,,Teorism”, de Frații Presniakov, regia Felix Alexa

Spectacolul de teatru ,,Teorism” de la Teatrul Național din București are o durată de 1 oră și 30 de minute, iar protagoniștii poveștii sunt Claudiu Bleonț și Marius Bodochi. Semnătura sub care publică, frații Presniakov, a devenit, rapid, „marcă înregistrată” a teatrului rusesc. Piesa „Terorism” le-a adus celebritatea internațională și onoarea de a fi cei mai jucați dramaturgi ruși după Cehov.

Cu „Terorism”, regizorul Felix Alexa practică un tip de teatru aflat în priză directă cu realitatea. Ideea montării acestui text la Teatrul Național Bucureși s-a născut în zilele ulterioare atentatului de la Paris împotriva revistei „Charlie Hebdo”. „Piesa demonstrează că nu e neapărată nevoie de cadavre, pentru ca undeva, în adâncul nostru, să murim încet sub teroarea propriei vieți cotidiene. Având, totuși, iluzia fericirii.”, Felix Alexa.

Sursa foto: ileanalucaciu.blogspot.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top