Connect with us

Știri

Uite cum arata PRIMUL SITE din lume, lansat acum 25 de ani

Primul website din lume a fost lansat pe data de 20 decembrie 1990 de catre Tim Berners Lee, om de stiinta din cadrul CERN din Elvetia. Site-ul a devenit public abia in anul 1991.

Tim Berners Lee a venit in anul 1989 cu ideea de a crea o retea mondiala de computere. Acest prim site explica faptul ca initiativa va da la milioane de oameni acces la diverse documente si le va permite doritorilor sa isi creeze la randul lor site-uri.

Sir Tim Berners Lee a creat websiteul pe un computer marca NeXT care a fost produs de compania infiintata de Steve Jobs dupa ce a parasit Apple la mijlocul anilor 80′. La inceput site-ul a fost accesibil doar pentru cativa colegi cercetatori de la institutul CERN din Geneva si a capatat o audienta mult mai mare dupa lansarea browser-ului Mosaic in 1993.

Primul website din lume

Primul website din lume

Creat de CERN, site-ul aminteste de vremea in care paginile web erau doar text, scris in Times New Roman. Acesta nu avea reclame, nici imagini si, cu atat mai putin, videoclipuri. Primul website din lume oferea informatii despre World Wide Web, dar si linkuri catre Biblie sau vremea din SUA.

Primul website, creat de Tim Berners Lee, parintele internet-ului, este inca accesibil, iar rolul sau in momentul cand a fost lansat era de a expliza ce inseamna World Wide Web. Site-ul a fost mai intai accesibil cercetatorilor de la CERN si, desi a fost actualizat in acesti ani, mai pastreaza cateva cadre ale imaginii austere de la inceputuri, noteaza Huffington Post.

Laboratorul european de fizica a particulelor CERN a adus iar, online, primul site care a aparut vreodata pe Internet. Site-ul poate fi vizualizat AICI.

Sursa foto ziuaconstanta.ro

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top