Connect with us

Știri

Uite cum suna mesajul Romaniei de pe „Discul de Aur”, trimis in spatiu de NASA

In 1977, NASA lansa in spatiu Voyager 1 si 2, sonde dotate cu „Discul de Aur” ce continea inregistrari cu mesaje de pe Pamant.

Conform datelor publicate de NASA, cele doua sonde trimise in spatiu acum aproape 40 de ani au dus in spatiul extraterestru o serie de mesaje de pe planeta noastra, in incercarea de a contacta alte civilizatii. Gramofonul special continea diverse sunete si inregistrari care cuprindeau diversitatea vietii de pe Terra.

Printre materialele inregistrate se afla si o complilatie ce cuprinde diverse saluturi in limbi diferite, iar acum oricine poate sa le asculte printr-o simpla conexiune la internet.

CITESTE SI: FOTO: NASA a facut publica o harta a lumii unde poluarea ucide

In plus, „Discul de Aur” contine si inregistrarea unui copil care plange si care este consolat de catre masa ma, codul Morse, precum si unele zgomote produse in natura (animale, ploaie sau vant).

”Discul de aur” contine si o declaratie a presedintelui Statelor Unite de la acea vreme, Jimmy Carter, ce sintetizeaza foarte bine motivul pentru care oamenii de stiinta au initiat acest proiect inedit.

”Transmitem acest mesaj în cosmos. Este foarte posibil să supravieţuiască un miliard de ani, timp în care civilizaţia noastră va fi profund alterată, iar suprafaţă Pământului mult schimbată. Dintre cele 200 de miliarde de stele din Calea Lactee, unele – poate multe – ar putea avea planete locuite de civilizaţii care călătoresc în spaţiu. Dacă o astfel de civilizaţie receptează Voyager şi poate înţelege aceste înregistrări, acesta este mesajul nostru:

Acesta este un cadou de la o lume îndepărtată şi mică, o mărturie a sunetelor noastre, a ştiinţei noastre, a imaginilor şi muzicii noastre, a gândurilor şi sentimentelor noastre. Speram ca într-o zi, după ce depăşim problemele pe care le întâmpinăm acum, să ne alăturăm civilizaţiilor galactice. Această înregistrare reprezintă speranţa, dorinţa şi buna noastră intenţie, într-un univers vast şi impresionant”, spune fostul presedinte in declaratia imiprimata pe celebrul disc.

Asculta AICI inregistrarea ce contine si mesajul Romaniei.

Sursa foto wikipedia

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top