Connect with us

Știri

Un băiețel de șapte ani le-a cerut medicilor să îl lase să moară, pentru a-i salva viața mamei sale

Un băiețel de șapte diagnostic cu cancer cerebral le-a cerut medicilor să îl lase să moară, pentru a-i salva viața mamei sale, care avea nevoie disperată de un rinichi.

Chen Xiaotian avea doar cinci ani când doctorii au descoperi că avea o tumoare malignă în creier.  Câteva luni mai târziu, mama copilului, Zhou Lu, o femeie de 34 de ani, a fost diagnosticată cu insuficiență renală.

În ciuda eforturilor medicilor și a unei perioade de remisie, cancerul băiețelul a revenit într-o formă agresivă și medicii le-au spus părinților că acesta nu va ajunge la maturitate.

Citește și: Cutremurător: Ultimele momente petrecute de o mamă alături de fiul ei

Băiețelul suferea de cancer cerebral

Cei doi au luptat împreună pentru a își salva viețile, timp de doi ani. Zhou avea nevoie de dializă zilnic iar Chen trebuia ținut în permanență sub supravegherea medicilor. Spre final, băiețelul și-a pierdut vederea și aproape paralizase.

Din moment ce pentru cel mic nu mai aveau nici o speranță, doctorii i-au spus bunicii acestuia că rinichii băiatului i-ar putea salva viața mamei sale.

„Doctorii au venit la mine și nu la mama băiatului deoarece era o problemă foarte delicată. Mi-au spus că nepotul meu nu va supraviețui, însă rinichiul i-ar putea salva mama. Am vorbit cu Zhou însă ea nici nu a vrut să audă despre asta”, a povestit bunica copilului.

Citește și: O mamă și-a salvat copiii dintr-un incendiu, apoi s-a închis în casa în flăcări. De ce a făcut asta?

Micuțul Chen a auzit însă discuția și și-a rugat mama să îl lase să-i salveze viața. Cu lacrimi în ochi, femeia a acceptat, spunând că dacă e ca fiul ei să moară, singura sa consolarea ar fi ca o parte din el să continue să trăiască în ea.

Doctorii au stabilit că cei doi erau perfect compatibil, iar pe 2 aprilie, când băiețelul s-a stins, i-au fost prelevați rinichii și ficatul, salvând astfel viața mamei sale. Al doilea rinichi a ajuns la o tânără de 21 de ani, iar ficatul a fost folosit pentru a salva un bărbat de 27 de ani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top