Un mister legat de câini a fost dezvăluit: De ce fac patrupezii asta

26.11.2014
Un mister legat de câini a fost dezvăluit: De ce fac patrupezii asta

Nu de puține ori ai fost martor la un gest comun tuturor câinilor: atunci când le vorbești, aceștia își înclină capul într-o parte, fiind extrem de adorabili. Dar de ce face un câine asta? Specialiștii care au analizat comportamentul patrupezilor au descoperit că mimica aparte a câinilor se datorează faptului că aceștia vor să audă mai bine ceea ce le zici.

Spre deosebire de oameni, câinii aud mai bine datorită faptului că au pavilioanele urechilor foarte mobile. Câinii pot localiza mult mai repede sursa unui zgomot, motiv pentru care sunt folosiți adesea în diferite tipuri de antrenament, chiar în investigații antitero. Atunci când un câine își înclină capul într-o parte, el acumulează în plus informație, captând sunete pe care le înregistrează automat.

CITEȘTE ȘI: FOTOGRAFII IREALE CU ANIMALE SĂLBATICE

Steven R. Lindsay este de părere că patrupezii încearcă să înțeleagă ceea ce le spunem, fapt pentru care își înclină capul lateral. (cartea „Handbook of Applied Dog Behavior”).

O altă teorie legată de acest comportament misterios și drăguț al câinilor este că noi îi învățăm să facă așa, deoarece îi alintăm atât de tare încât ne înclinăm chiar noi capul într-o parte fără să ne dăm seama, iar ei, bieții de câini, încearcă să ne localizeze corect fața.