Connect with us
canibalismul-24072015

Știri

Unde se mai intalneste canibalismul pe glob si ce presupune el

Canibalismul exista pe planeta inca de la sfarsitul primei ere glaciare si acest act presupune sa ucizi si sa te hranesti cu o alta fiinta umana.

CITESTE SI: POVESTILE REALE CA IN FILMELE DE GROAZA CARE AU FOST STERSE DIN ISTORIE

Canibalismul a fost un fenomen puternic raspandit pe teritorii precum Noua Zeenlanda, Africa si in nordul Americii de Sud. Obiceiul a pornit de la premisa ca oamenii pot asimila puterea dusmanului mancandu-l la propriu pe acesta sau ca anumite puteri magice vor avea efect daca devorezi o fiinta umana.

Atunci cand civilizatia a inceput sa se raspandeasca pe glob, canibalismul a devenit interzis oriunde in lume. Cu toate acestea exista si in prezent anumite triburi pe teritoriul Africii de Sud, bine ascunse de populatia civilizata unde canibalismul este inca o practica de zi cu zi.

Se crede că aztecii practicau canibalismul pentru a-si bucura zeii. Una dintre capeteniile aztecilor, Montezuma, avea chiar o slabiciune pentru coapse de om servite cu sos de rosii si ardei iuti.

In lume au existat de-a lungul timpului diverse si numeroase forme ale canibalismului. Unele dintre ele, mai putin studiate, sunt canibalismul gastronomic care nu deriva din nevoia de supravietuire, canibalismul medicinal care presupune consumarea tesuturilor sau oaselor umane in scopuri medicinale si canibalismul sadic care presupune consumul fiintelor umane din motive sadice sau psihopatologice.

Sursa foto: fun.bzi.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top