Connect with us

Știri

Viata creatorului de moda Alexander McQueen, transpusa intr-un FILM

Viata celebrului creator de moda britanic, Alexander McQueen, care a decedat in anul 2010, va fi transpusa intr-un film regizat de cineastul Andrew Haigh, noteaza deadline.com.

Chris Urch, scenaristul filmului despre Alexander McQueen, a anuntat ca se va folosi in demersul sau de biografia lui Andrew Wilson, „Blood Beneath The Skin”, dar si de propriile cercetari despre viata faimosului creator de moda.

In plus, este de asteptat ca acest proiect sa intre in productie pana la sfarsitul anului 2016.

CITESTE SI: Transsexualii ar putea participa la Jocurile Olimpice fara sa se opereze

Cel mai recent film al lui Andrew Haigh, „45 Years”, i-a adus artistei Charlotte Rampling o nominalizare la premiile Oscar din acest an, la categoria cea mai buna actrita intr-un rol principal.

Alexander McQueen, fiul unui sofer de taxi, s-a nascut in East End-ul londonez si a invatat meseria de croitor la Savile Row, unde a facut si costume pentru printul Charles. Intre anii 1996 si 2003, creatorul de moda a primit de patru ori titlul de cel mai bun designer britanic.

Nascut Lee Alexander McQueen, designerul a fost cel mai tanar dintre cei sase copii ai familiei. McQueen, homosexual declarat, s-a descris ca fiind „oaia roz a familiei”, intrucat a parasit scoala la varsta de 16 ani. Dupa un stagiu la Savile Row’s Anderson & Sheppard, acesta a lucrat pentru Gieves & Hawkes, apoi in Japonia si in Italia. S-a intors la Londra in anul 1994, unde s-a inscris la scoala de moda Central Saint Martins. Dupa absolvire, McQueen si-a lansat propriul brand, in cartierul East End din Londra.

McQueen a devenit „copilul teribil” al modei britanice la scurt timp dupa ce a fost descoperit de Isabella Blow, care era redactor la revista de specialitate Tatler. Aceasta a cumparat toate hainele realizate de creator pentru show-ul sau de absolvire, contra sumei de 5.000 de lire sterline.

In 1996, Alexander McQueen a devenit designerul principal de la Givenchy, succedandu-i lui John Galliano, inainte de a-si uni fortele cu Gucci, care i-a cumparat 51% din companie. Pana la sfarsitul lui 2007, Alexander McQueen avea magazine in New York, Londra, Los Angeles, Milano si Las Vegas. Rihanna si Lady Gaga se numara printre celebritatile care au purtat frecvent tinute create de McQueen, atat in viata de zi cu zi, cat si in videoclipuri. Pe 14 iulie 2008, Alexander McQueen si-a lansat un magazin virtual pe site-ul companiei sale, cu linii pret-a-porter si accesorii.

Alexander McQueen s-a sinucis la varsta de 40 de ani, pe data de 11 februarie 2010.

Sursa foto theredlist.com

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top