VIDEO: În ce situație oamenii GÂNDESC CA GĂINILE

02.02.2015
VIDEO: În ce situație oamenii GÂNDESC CA GĂINILE

Oamenii numără de obicei de la stânga la dreapta, acest lucru fiind înnăscut. Dar știați că și puii de găină fac exact la fel? Dacă vei pune mai multe numere, de la 1 la 10 să zicem, pe o scară orizontală, le vei așeza în ordine de la stânga la dreapta, însă acest lucru îl fac și găinile, potrivit unui experiment realizat de oamenii de știință.

Cercetătorii de la Universitatea din Padova susțin că număratul de la stânga la dreapta, în ordine crescătoare, nu este specific uman, pentru că așa numără și găinile, scrie site-ul descopera.ro. Mai mulți pui de găină au fost învățați să recunoască numărul 5 (reprezentat sub forma a cinci pătrățele de culoare vișinie pe un fond alb) iar apoi le-au arătat numărul 2. Puii de găină au mers mai întâi la stânga, unde era reprezentat numărul 2 și apoi la dreapta, la 5.

CITEȘTE ȘI: VEZI CUM A STRĂLUCIT KATY PERRY LA SUPER BOWL 2015!

Experimentul a mers și mai departe, incluzând un număr de bază, aflat la mijloc, între două numere. Astfel că, puii de găină au ”citit” numărul 8, apoi 20, apoi 32, de la stânga la dreapta. Răspunsul la dilema oamenilor de știință, și anume de ce sunt tentați oamenii și găinile să numere de la stânga la dreapta, poate fi găsit acum milioane de ani.

Specialiștii spun că de-a lungul evoluției s-a produs o asimetrie a creierului care permitea animalelor, în special păsărilor, să proceseze mai bine și mai rapid informația. În clipa de față se efectuează cercetări și asupra altor animale, pentru a vedea dacă acest lucru este comun tuturor speciilor de pe Pământ.