Connect with us
Adrian Mutu a anuntat ca se retrage din activitatea de fotbalist, printr-o scrisoare transmisa cotidianului italian "Corriere dello Sport-Stadio".

Știri

Adrian Mutu s-a retras din activitate! Vezi scrisoarea „Briliantului”!

Dupa 20 de ani in care a jucat pentru 13 echipe si a marcat 199 goluri, Adrian Mutu s-a retras din activitatea de fotbalist si se va apuca de antrenorat. „Briliantul” a transmis o scrisoare in care trece in revista cele mai frumoase momente ale carierei sale.

„Dupa atatia ani petrecuti pe terenul de joc, a sosit momentul sa ma opresc, sa-mi inchei cariera. Am trait un vis frumos si vreau sa las un semn al imensei mele recunostinte tuturor celor care m-au ajutat in viata si in profesie. Un vis care a fost posibil gratie echipelor (la care a jucat, n. red.), de la FC Arges la Dinamo, pana la Inter, de la Verona la Parma, de la Chelsea la Juventus, de la Cesena la Ajaccio, trecand pe la Petrolul, Pune si pana la ASA Targu Mures. In principal, totusi, vrea sa multumesc Fiorentinei, si pe primul loc, evident, nationalei mele, a Romaniei, careia ii sunt golgheter cu 35 de goluri (la egalitate cu Gheorghe Hagi, n. red.) si care intotdeauna a venit pe primul lor. Gratie lor mi-am asigurat un loc in paradisul fotbalistilor si nu voi uita niciun minut din multele meciuri jucate”, scrie Mutu in scrisoarea sa, citata de Agerpres.

Vezi si: Adi Mutu s-a casatorit! Cum arata Sandra Bachici, sotia sa!

Fostul decar al nationalei Romaniei nu are niciun regret dupa o cariera care putea fi si mai stralucitoare: „Puteam castiga mai mult? Am castigat ceea ce visam, iubirea oamenilor, unica, fara pret. Pentru un moment vreau sa las deoparte erorile pe care le-am facut si pentru care am platit pretul in viata. Acum e timpul doar pentru o imensa fericire pentru o cariera plina de iubire. Pentru acest lucru vreau sa spun multumesc. Multumesc Romaniei: nu voi uita niciodata emotiile debutului, pe 29 martie 2000, si nici sudoarea pentru calificarea la EURO 2008, cand am marcat un gol Italiei, invingandu-l pe Gigi Buffon, unul dintre simbolurile azzurri-lor”.

El a tinut sa multumeasca si echipelor la care a activat.

„Multumesc echipei Dinamo Bucuresti, cu care, la 18 ani, am castigat cupa si campionatul. Multumesc Parmei, cu care am ocupat locul 5 in clasament, la putine puncte de locul 4, castigand calificarea in Cupa UEFA. Pentru Florenta si Fiorentina am o ploaie de multumiri. Acel loc 5 in ciuda penalizarii de 15 puncte va ramane ‘micul’ miracol sportiv la care am contribuit. Tuturor tifosi-lor viola vreau sa le fac cadou doua imagini pe care le pastrez pe viata: golul cu Slavia Praga care a deschis usa primei participari in Champions League din era Della Valle si prima doppietta realizata in Olanda contra lui PSV”.

„O viata, a mea, dedicata iubirii pentru oameni, iubire despre care va povestesc. Va multumesc, din inima, pentru ca ati contribuit, voi toti, la infaptuirea visului unui copil, care azi, dupa 522 de meciuri la echipele de club si 77 prezente cu nationala Romaniei, a decis sa puna deoparte aceste amintiri, constient ca emotiile vor ramane intotdeauna in mine”, mai arata Mutu in incheiere.

Adrian Mutu si-a inceput cariera de jucator la FC Arges, apoi a trecut pe Dinamo, Inter Milano, Hellas Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul Ploiesti, Pune City si ASA Targu Mures. In tricoul Romaniei, a strans 77 de selectii, marcand 35 de goluri.

Vezi in videoclipul de mai jos cele mai frumoase goluri marcate de Adrian Mutu pentru Romania!

Cariera lui Mutu a fost marcata de mai multe scandaluri. Cel mai celebru este cel petrecut in 2004, cand a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping. Juca la Chelsea Londra si a fost suspendat atunci 7 luni. Clubul englez l-a dat in judecata, cerand despagubiri de 22.5 milioane lire sterline, pretul de transfer platit clubului AC Parma. Dupa un proces indelungat, „Briliantul” a scapat de plata banilor ceruti de Chelsea.

In ianuarie 2010, cand evolua la Fiorentina, el a fost suspendat sase luni dupa ce a fost prins dopat cu sibutramina.

Mutu a fost protagonistul a numeroase scandaluri si in afara terenului. A primit 14 luni de inchisoare cu suspendare in 2015, dupa ce a batut un ospatar albanez in perioada in care a imbracat tricoul Fiorentinei. In 2006, ospatarul Gigi Grosu l-a acuzat ca l-ar fi batut cu o ranga infasurata intr-un prosop, dupa ce l-ar fi pacalit sa intre in camera sa de hotel, sub pretextul ca ii va da un tricou cu autograf.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top