Connect with us

Știri

Andre Rieu, „Ambasador Onorific al Bucurestiului”

Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Municipiului Bucuresti, cunoscutul artist, Andre Rieu, va primi titlul de  „Ambasador Onorific al Bucurestiului”.

Violonistul, dirijorul si compozitorul olandez, Andre Rieu va primi acest titlu onorific pentru modul in care a promovat cultura si folclorul din Romania in lumea intreaga.

Primaria Municipiului Bucuresti va acorda titlul de „Ambasador Onorific al Bucurestiului”, violonistului, dirijorului si compozitorului olandez, André RIEU, pentru felul in care care a promovat cultura si folclorul din Romania in lume”, se precizeaza in comunicatul de presa.

Succesul concertelor pe care le-a avut artistul in Romania l-a determinat pe Andre Rieu sa includa si un ”moment românesc” intr-un show de la Maastricht din luna august.

Astfel, Andre Rieu le-a oferit celor prezenti la concerul sau din Maastricht un moment 100% romanesc, cu muzica si dansuri traditionale. Alaturi de marer artist, pe scena, au urcat Gheorghe Zamfir si un ansamblu de muzica populara romaneasca.

 

In plus, Andre Rieu a fost prezent si la locul tragediei din Colectiv, unde a aprins o lumanare si s-a rugat pentru victimele incendiului din „clubul terorii”. Mai mult, profitul rezultat de pe urma vanzarii ultimului sau album va fi donat victimelor din Colectiv.

„Viaţa este formată din amintiri şi românii mi-au dat atât de multe amintiri frumoase, în cele două săptămâni în care am fost aici. Când am auzit despre tragedie, primul lucru pe care mi l-am dorit a fost să vin aici. Şi să plâng cu voi. (…) Singurul lucru pe care pot să vi-l dau este muzica mea şi sper că vă va ajuta. Am făcut un DVD cu aceste concerte frumoase, abia l-am terminat, şi vreau să donez toţi banii familiilor victimelor”, a declarat muzicianul olandez, cu lacrimi in ochi.

 

Sursa foto andreipartos.ro

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

1 Comment

1 Comment

  1. anonim

    2015-11-26T13:18:39+02:00 at 13:18

    merita mai ales ca a adus un omagiu celor decedati

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top