Connect with us

Știri

Cele mai scumpe case din lume

Ai visat vreodată să ai propriul salon, pistă de bowling, piscină interioara și alte nebunii? Locuințele celor mai bogați oameni din lume au fascinat dintotdeauna imaginația maselor. Chiar dacă nu îți poți permite așa ceva acum, nu strică niciodată să visezi!

Iată lista celor mai scumpe și mai luxoase case din lume:

#10. Vila Barbie din Malibu

La aniversarea a 50 de ani de existență a Barbie, specialistul în design interior Jonathan Adler a decorat o  întreagă vilă precum casa de vis a celei mai celebră păpuși din lume. Covorul din dormitor a fost ales în nunața reprezentativă de roz și inscripționat cu inițiala păpușii.  În șifonier se află 50 de perechi de pantofi roz iar în bucătărie se pot pregăti oricând brioșe.

În interiorul case se află și un mic muzeu cu 25 de păpuși Barbie vintage, iar în garaj găsești un Volkswagen Beetle roz. Sufrageria este decorată cu un portret al păpușii pictat de celebrul Andi Warhol, care valorează 200.000$. Vila de vis este amplasată pe plaja din Malibu, cu vedere la ocean.

#9. Vila Manalapan

Vila Manalapan are trei etaje, 14 dormitoare, 24 de băi, un garaj pentru 18 mașini, un cinema, un cazino, o cameră de jocuri, o sală de sport, un salon de înfrumusețare, un acvariu pentru rechini, două lifturi, o alee de bowling, un teren de tenis și o pistă de carting. Mai e nevoie să spunem ceva?! Prețul de achiziție este de 135 de milioane de dolari.

#8. The Manor, Los Angeles – Casa de vis a producătorului Aaron Spelling

Construită în 1991, această imensă vilă are 123 de camere. În interior există un patinoar, mai multe piscine, trei bucătării, terenuri de sport o grădină și o alee de bowling. De asemenea, soții Spelling au amenajat și o cameră-muzeu pentru păpuși, una dedicată exclusiv împachetării de cadouri și au lăsat un etaj întreg ca spațiu de depozitare. Casa a fost vândută în 2007, pentru o sumă record.

#7. Vila Leopolda, Franța – Locuința pentru care o persoană a pierdut 75 de milioane de dolari

Vila Leopolda din Villefranche-sur-Mer a fost construită pentru regele Leopold al II-lea al Belgiei în 1902 și valorează 750 de milioane de dolari. Domeniul este atât de mare încât sunt necesari 50 de grădinari.

În 2008, proprietara a decis să o vândă, iar miliardarul rus Mikhail Prokhorov a dorit să o cumpere. Acesta a vrut să se retragă din afacere după ce criza financiară și-a spus cuvântul, însă nu a reușit să își recupereze și avansul de 10%, adică 75 de milioane de dolari.

#6. Acqua Liana, Florida – Cea mai luxoasă casă ecologică

Vila de aproape 1.400mp, are trei etaje, șapte dormitoare, 11 băi, un spa cu cascadă și un acvariu sub formă de bar. Folosește energia generată de panouri solare, suficiente cât pentru alimentarea  a trei case obișnuite. Un sistem de colectare a apei face posibilă alimentarea piscinei iar tot lemnul folosit la construcție a fost reciclat.

#5. Vila Hearst, Beverly Hills

Vila din Beverly Hills a fost scoasă la vânzare pentru 165 de milioane de dolari, ceea ce o face una dintre cele mai scumpe proprietăți din SUA. Reședința fostului magnat al presei William Randolph Hearst are 29 de dormitoare, trei piscine, teren de tenis, sală de cinema și propriul club. În apropiere locuiesc celebrități precum soții Beckham sau Tom Cruise.

#4. Fleur De Lys, Beverly Hills – Casa cântăreței Mariah Carey

Fleur De Lys este una dintre cele mai scumpe proprietăți din lume, fiind evaluată la 125 de milioane de dolari. Vila de peste 3.800mp a fost construită de un miliardar texan și a fost inspirată din arhitectura Palatului Versailles.

#3. Versailles, Florida – Cea mai mare reședință din SUA

Versailles a fost construită pe malul lacului Butler, de lângă Orlando, florida. Imensa vilă are 30 de dormitoare, 23 de băi, alee de bowling, patinoar, piscină olimpică și este cea mai mare reședință construită în SUA. Doar geamurile au costat 2 milioane de dolari. Vila are o sală de bal, un teatru pentru copii, garaj pentru 20 de mașini și trei piscine.

#2. Updown Court, England

Updown Court este situată la 20 de kilometri de Londra și costă fabuloasa sumă de 150 milioane de dolari. Vila are 103 camere, cinci piscine iar pe podeaua de mozaic sunt foițe de aur. Pe domeniu există un teren de squash, o pistă de bowling, un teren de tenis, un cinematograf pentru 50 de persoane și un heliport.

#1. Antilla, Mumbai – Casa de peste un miliard de dolari

Mukesh Ambani, al cincilea cel mai bogat om din lume, are o avere estimată la 43 de miliarde de dolari. El este și proprietarul unui zgârie-nor care se pare că l-ar fi costat aproape două miliarde de dolari.

Fiecare etaj din imobilul numit Antilla este decorat într-un stil diferit. Proprietarul s-a inspirat din stilul hotelului Mandarin Oriental din New York.

Sursa foto: oddee.com

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top