Connect with us
Un bărbat din Olanda a ales eutanasia după ce a decis că nu mai poate trăi cu dependeța de alcool care îl chinuia de mulți ani

Știri

Eutanasia, soluția aleasă de un bărbat după ce a pierdut lupta cu alcoolul

Eutanasia – soluția finală a unui alcoolic din Olanda. Unui bărbat din Olanda i s-a permis să fie eutanasiat după ce a spus că nu mai poate continua să trăiască cu dependența de alcool care îl chinuia de mulți ani.

Mark Langedijk, un olandez de 41 de ani, a decis că moartea este singura soluție care îl poate scăpa de alcoolism. Langedijk și-a ales singur ziua în care urmă să primească injecția letală. Ultimele clipe și le-a petrecut în casa părinților săi, bând bere și mâncând sandvișuri cu șuncă și cașcaval.

Povestea lui Mark Langedijk a fost făcută publică într-un articol scris de fratele său, Marcel. Acesta a spus că Mark a avut o copilărie fericită și că a primit toată dragostea din partea părinților săi. Ei au aflat de dependența lui de alcool, cu doar opt ani în urmă.

„Am fost foarte supărat pe Mark”, a declarat acesta. „La început, am făcut ce face toată lumea, am încercat să îl ajut. Părinții noștri au făcut tot ce e omenește posibil ca să îl ajute pe Mark. I-au adoptat cei doi copii, l-au primit în casă după ce divorțat, l-au dus la reabilitare, i-au dat bani și dragoste necondiționată”, a mai spus Marcel Langedijk.

În ciuda a opt ani de chin și 21 de vizite în spitale și clinici de reabilitare, familia lui Mark a continuat să spere că acesta se poate vindeca. Însă bărbatul a hotărât că speranțele sunt deșarte și că cea mai bună soluție pentru el este moartea.

Inițial, familia lui Langedijk nu a crezut că acesta își va duce decizia până la capăt.

„Eutanasia este pentru oamenii care suferă de cancer, pentru cei a căror suferință nu poate fi alinată, pentru cei a căror moarte este iminentă. Eutanasia nu este pentru alcoolici”, spune Marcel Langedijk.

Pentru a le dovedi că suferința sa este cu adevărat insuportabilă, Mark a ținut un jurnal. Fratele său descrie scrierile ca fiind un cocktail de durere, alcool, singurătate și suferință.

Mark a primit aprobarea pentru a fi eutanasiat de la un medic al centrului olandez care se ocupă cu analizarea acestor cazuri.

Eutanasia este o practică des întâlnită în Olanda

Marcel Langedijk spune că fratele său și-a ales singur data în care va muri, 14 iulie 2016.  Acesta și-a petrecut ultimele ore glumind și luând o ultimă masă, în casa părinților săi. Medicul care i-a administrat injecția i-a explicat îndelung procedura, l-a rugat să se întindă pe pat și să rămână calm. Toți membrii familiei au început să plângă, inclusiv Mark. Bărbatul a a băut un ultim pahar de vin alb și a fumat o ultimă țigară.

Mai întâi, Mark a primit o doză de soluție salină și un somnifer. Apoi i-a fost administrată injecția care i-a oprit inima.

„Mark și-a întors privirea de la noi și a respirat adânc. Pentru ultima oară. Doctorul Marijke i-a injectat a treia seringă. Chipul i s-a schimbat, și-a pierdut culoarea. Fratele meu mai mic era mort”, povestește Marcel Langedijk.

Citește și Oana Lis se laudă pe Facebook: nu a consumat alcool de 7 zile

Eutanasia este o practică des întâlnită în Olanda. Doar anul trecut, 5.500 de oameni au ales să îți sfârșească viața astfel.

Legea privind eutanasia a fost introdusă acum 16 ani, ca o soluție umană pentru cei aflați în suferință și fără posibilitate de vindecare. De-a lungul timpului, aceasta a fost modificată pentru a include și alte probleme, cum ar fi izolarea socială sau singurătatea. Mai nou, și alcoolismul a fost inclus pe lista motivelor pentru care poate fi solicitată sinuciderea asistată.

1 Comment

1 Comment

  1. ana

    2016-12-14T02:29:58+02:00 at 2:29

    Doamne,apara-ne si pazeste-ne de astfel de legi idioate!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top