Connect with us
Friptură fragedă Crăciun

Stil

Friptură fragedă de Crăciun rețeta vedetă în 2018

Cele mai iubite preparate de Crăciun sunt fripturile fragede și gustoase. Rețeta vedetă în 2018 este în continuare friptura de porc. Însă puteți prepara și fripturi de pui sau curcan. Am cerut părerea unor bucătari pentru a ne dezvălui cum faci ca friptura să fie fragedă.

Secretul ca friptura de Crăciun să fie fragedă

1. Fie că este vorba despre carnea de porc, pui sau curcan, această devine mai fragedă dacă este stropită cu suc de lămâie (sau puțină apa cu oțet) înainte de a fi gătită. De asemenea, o marianta ar fi minunată-măcar jumătate de oră, ține carnea într-un amestec în 100 ml de ulei, 100 ml de zeamă de lămâie, condimente după gust (sare, piper, chili, oregano, busuioc, cimbru sau ce îți mai place). Vei obține o carne gustoasă și fragedă. În același scop, atunci când bagi carnea la cuptor poți folosi 100 ml de vin, pentru că va fi mai fragedă.

2. Dacă vrei o carne mai gustoasă și mai fragedă, o poți împăna cu puțină slăninuță. Această se va topi și va face friptură delicioasă. Un mic truc: ține slănină în congelator înainte de a o folosi, astfel va pătrunde mai ușor în crestăturile făcute în carne.

3. Înainte de a o bagă în cuptor, carnea trebuie „sigilată” pe tigaie. Rumenește carnea pe toate paritle câte un minut. Astfel, se va rumeni și va păstra toate sucurile în interior. Apoi o vei bagă la cuptor.

4. Acoperă friptură cu folie de aluminiu în prima parte a coacerii, așa va fi extrem de fragedă. Oricum ai sigilat carnea înainte, deci este deja rumenită iar după ce vei scoate folia e bine să dai focul un pic mai tare pentru o friptură rumenită. Și nu uită, cu cât ții mai mult la cuptor o friptură de porc, pui sau curcan, cu atât devine mai fragedă și mai moale.

Ce rețete de Crăciun gătești?

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top