Connect with us
NASA, despre extratereștri: „În 20 de ani vom afla”

Știri

NASA, despre extratereștri: „În 20 de ani vom afla”

Astrobiologul Kevin Hand de la NASA a vorbit despre posibilitatea să întâlnim extratereștri.

„Dacă există viață în sistemul nostru solar e foarte probabil să o găsim în următorii 20 de ani”, susține expertul NASA pentru agenția EFE, scrie Russia Today.

Omul de știință înțelege prin viață extraterestră „microorganisme simple și mici”. Mai multe misiuni ale agenției spațiale americane vor putea oferi răspunsuri despre existența vieții în Cosmos, însă abia în 20 de ani. Printre aceste misiuni se numără și Europa Clipper. Obiectivul proiectelor americane și europene ar putea fi atins între 2022 și 2024, când unul din sateliții lui Jupiter, Europa, va fi explorat.

Satelitul lui Jupiter este printre puținele corpuri cerești la care astrofizicienii se uită cu încredere și inocență când vine vorba de extratereștri.

De ce satelitul Europa?

Hand susține că luna planetei Jupiter este acoperită de un strat gros de gheață care ascunde un ocean adânc. Profunzimea oceanului ar fi de 100 de kilometri. Apa e posibil să fie bogată în săruri proprice dezvoltării vieții.

După judecata lui Hand, luna lui Jupiter este locul cel mai apropiat de Pământ care ne poate răspunde la veșnica întrebare. Oamenii de știință au analizat și substraturile rocilor de pe planeta Marte, însă nu au fost foarte încântați. Cu toate acestea, în urma analizării solului marțian, s-a constatat că pe Marte a existat cândva viață.

CITEȘTE ȘI: Groaza intr-un sat din Malaezia, dupa ce un OZN a aparut pe cer- VIDEO

Rocile de pe planeta roșie prezintă o serie de semne ale unor organisme extincte. „Descoperirea vieții pe o altă planetă ar reprezenta evidența unei a doua geneze”, susține astrobiologul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top