Connect with us

Știri

O fetiță de patru ani a traversat o pădure plină de lupi pentru a-și salva bunica

O fetiță de patru ani a traversat o pădure plină de lupi, în toiul nopții, pentru a-ș salva bunica bolnavă.

Micuța Saglana Salchak trăiește într-una dintre cele mai izolate regiuni din Siberia, împreună cu bunicii săi. Fetița a devenit o eroină în regiune, după ce și-a riscat viața pentru a-și ajuta bunica bolnavă și bunicul orb.

Fetița locuia cu bunicii săi la o fermă izolată dintr-o regiune de conifere din kojuun-ul Tere-Holiskovo, la graniţa cu Mongolia. Luna trecută, într-o noapte, cea mică și-a găsit bunica de 60 de ani nemișcată. Bunicul său, fiind orb, a rugat-o pe fată se se ducă să caute ajutor. Bărbatul nu a realizat că afară era întuneric beznă.

Fetița a traversat o pădure plină de lupi, la -30 de grade Celsius

Curajoasa fetiță s-a îmbrăcat singură și, cu doar o cutie de chibrituri în buzunar, a plecat spre ferma vecinilor, situată la opt kilometri distanță.  Micuța a parcurs întreaga distanța la o temperatură de -30 de grade Celsius și cu urletele lupilor, care atacau frecvent animalele de la ferma bunicilor săi.

Citește și: Un băiețel de șapte ani le-a cerut medicilor să îl lase să moară, pentru a-i salva viața mamei sale

Saglana a ajuns epuizantă la ferma vecină și aceștia au chemat o ambulanță pentru bunica fetei. Din păcate, femeia era deja moartă la sosirea medicilor.

Intervievată de cotidianul rus „Komsomolskaia Pravda“ despre călătoria sa neobişnuită pentru un copil de patru anişori, Saglana a spus că nu a făcut alteva decât să „meargă tot înainte“. Micuța a spus că nu a suferit de frig, dar i-a fost foarte foame.

Fetița a fost dusă la spital și pusă sub supraveghere medicală, iar apoi a fost plasată într-un centru de plasament. Mama fetiței, care locuiește într-o ală regiune din Siberia, riscă să ajungă la închisoare. Comitetul de anchetă al Republicii Tuva s-a autosesizat în acest caz şi a deschis o anchetă pentru lăsarea unui minor în pericol.

Citește și: Un câine a salvat viața unui băiețel de doi ani abandonat de mamă

„Ea ştia că buncii erau incapabili să asigure siguranţa copilului“, se poate citi în comunicatul care anunţă deschiderea acestei anchete.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top