Connect with us

Știri

O romanca a devenit prima doamna a Cataluniei!

O romanca a devenit prima doamna a Cataluniei. Este vorba despre Marcela Topor, sotia noului lider al guvernului regional din aceasta regiune a Spaniei.

Conform presei iberice, Carles Puidgemont este casatorit cu Marcela Topor, cei doi avand si doua fete. Noul lider al Executivului catalan vorbeste si limba romana, pe care a invatat-o de la sotia sa.

Cei doi s-ar fi cunoscut in presa, Puidgemont fiind, in trecut,  redactor-sef al ziarului „El Punt” (in prezent, „El Punt Avui”), cel mai mare din regiune.  Marcela Topor a fost prezentatoare pentru televiziunea „El Punt Avui”, dar si jurnalist la „Catalonia Today”, o publicatie locala destinata vorbitorilor de limba engleza.

CITESTE SI: O cercetatoare romanca de la Universitatea Babes-Bolyai a primit un grant de 1.5 milioane de euro!

 

 

Duminica, Marcela Topor a venit in Parlamentul de la Barcelona, unde si-a imbratisat sotul dupa ce acesta a fost desemnat in fruntea Guvernului din Catalunia. Puigdemont si Topor s-au fotografiat apoi impreuna cu fostul lider al Cataloniei, Artur Mas, si cu sotia acestuia.

In 2014, intr-o vizita in Romania, fostul presedinte al clubului FC Barcelona Juan Laporta a fost insotit de Puigdemont, la acel moment primar al Gironei, si de sotia acestuia.

foto: lavanguardia.com

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top