Reteta raw. Bomboane din fulgi de cocos – desert recomandat de Andreea Ibacka

09.02.2016
Reteta raw. Bomboane din fulgi de cocos – desert recomandat de Andreea Ibacka

97% dintre vitaminele si mineralele prezente in alimente se pierd atunci cand alegem sa le preparam termic la mai mult de 40 de grade celsius. Acesta este unul dintre motivele pentru care Andreea Ibacka alege de multe ori sa gateasca raw, fara sa renunte insa si la mancarea gatita. Nu de alta, dar vi-l imaginati pe Cabral sa traiasca doar cu seminte si prajiturele cu nuca? Iata reteta de bomboane din fulgi de cocos recomandata de Andreea Ibacka.

Bomboane din fulgi de cocos
Bomboane din fulgi de cocos

Bomboane din fulgi de cocos – Ingrediente:

– fulgi de nuca de cocos, 200 grame;

– lapte condensat, 300 grame (nu dintr-acela pentru cafea, ci unul ceva mai gros… se gaseste in magazinele cu produse arabesti);

– migdale

Bomboane din fulgi de cocos – Mod de preparare:

1). Toarna laptele condensat deasupra fungilor de nuca de cocos.

2). Omogenizeaza bine amestecul si apoi lasa-l sa se odihneasca vreme de 15 – 20 minute (suficient cat nuca de cocos sa absoarba bine tot laptele).

3). Modeleaza amestecul in palme sub forma de mingiute.

4). Adauga o migdala in interiorul fiecarei mingiute de cocos si remodeleaza bomboana pana cand acoperi migdala in intregime.

5). Rostogoleste bomboanele prin fulgi uscati de cocos… pentru impresia artistica.

6). Ai si terminat, tot ce ti-a ramas este sa asezi bomboanele pe un platou, sa le lasi putin la frigider si sa-ti chemi in vizita toti prietenii.

Articolul continua dupa publicitate

Pentru a afla si alte retete interesante, vizitati blogul Andreei Ibacka