Connect with us
Români condamnați pe viață în Canada. Ce doi erau părinții unui băiețel, pe care l-au închis în casă și l-au înfometat până la moarte.

Știri

Români condamnați pe viață în Canada. Și-au înfometat fiul până a murit

Români condamnați pe viață în Canada, pentru că și-au înfometat fiul până a murit. Emil și Rodica Rădiță au fost condamnați la închisoare pe viata pentru uciderea cu premeditare a fiului adolescent. Băiatul a murit la vârsta de 15 ani din cauza unui diabet netratat și a neglijenței parintești, cântărind doar 17 kilograme.

Magistratii canadieni susțin că cei doi părinți români au planificat uciderea fiului lor. L-au forțat să rămână închis în casă în timp ce îl înfometau până la moarte, transmite CBC Canada.

Alex Rădița a murit pe 7 mai 2013. Părinții săi au fost condamnați la închisoare pe viață. Ei vor petrece până la 25 de ani în spatele gratiilor inainte de a deveni eligibili pentru eliberare condiționată.

Doi români au fost condamnați la moarte pentru că și-au lăsat fiul să moară

Judecatoarea Karen Horner a explicat că adolescentul a fost ținut în mod deliberat în izolare de către părinții săi. El nu a avut niciun contact cu vreo persoană care putea să intervină, adică cu vreun medic sau profesor.

Cei doi părinți români au refuzat să vorbească în fața instanței înainte de citirea sentinței.

În 2003, Alex avea doar cinci ani atunci când a ajuns la spital în stare critică. Medicii canadieni au spus că era la un pas de moarte, dar au reușit să-l salveze.

Atunci, autoritățile au decis să-l scoată din familie. Însă părinții săi au fost repuși un an mai târziu în drepturi, întrucât un magistrat a decis că medicii și profesorii pot să-l supravegheze în continuare pe Alex Rădiță.

Însă, familia s-a mutat cinci ani mai tarziu în altă provincie și părinții nu l-au mai trimis niciodată la școală.
De asemenea, copilul nu a mai ajuns niciodata la spital până la moartea sa.

Sursa foto: www.thestar.com

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top