Connect with us
Bărbat găsit după 25 de ani datorită Google Earth

Știri

Și-a găsit familia după 25 de ani datorită Google Earth. Poveste emoționantă

Un băiat indian pe nume Saroo avea doar 4 ani când viața sa s-a schimbat dramatic. Pentru mama lui, a fost începutul unui coșmar care a durat 25 de ani.

Saroo locuia cu mama sa și cei trei frați, într-un mic sat din India. În fiecare zi el își vedea mama plângând, pentru că viața lor nu era deloc ușoară.

Într-o zi, el a mers împreună cu fratele său, Guddu, pentru a cere bani oamenilor care călătoreau cu trenul. După urcarea în tren, fratele său l-a lăsat într-un vagon, spunând: „Stai aici și mă voi întoarce.” Saroo s-a culcat imaginându-și că fratele său îl va trezi când se întoarce. Dar el nu s-a mai întors. În schimb, atunci când Saroo s-a trezit, el a fost singur în vagon și nu avea nici o idee unde se află.

Saroo nu știa să citească sau să scrie. El nu numai că nu știa numele orașului său natal, el nu știa  nici numele de familie. În plus,  nu a avut nici o cale de a-și contacta mama. La frageda vârstă de patru ani, Saroo a trăit singur pe străzi cerșind.

Nu a durat mult timp și un adolescent l-a observat pe Saroo rătăcind pe străzi singur și l-a dus la un centru pentru copii abandonați. L-au luat și la scurt timp, Saroo a fost plasat spre adopție. Din fericire, o familie din Australia l-a adoptat și viața lui a luat o cale cu totul diferită și neașteptată, departe de lupta pentru supraviețuire și de pericolul pe care îl cunoscuse … dar, de asemenea, departe de familie.

Între timp, în India mama lui Saroo își căuta cu disperare băieții. Ea a contactat autoritățile, dar nu a existat nicio urmă de ei. Nimic nu o consola și plângea zi de zi.

În Australia, mama adoptivă a lui Saroo a atârnat o hartă a Indiei în camera lui să-i amintească de rădăcinile sale. În fiecare zi, se trezea și vedea harta țării sale de origine și era bântuit de întrebări: Unde era familia lui? Ce au devenit ei? O să-i mai vadă vreodată?

Saroo nu s-a oprit din mirat. Mulți ani mai târziu, ca adult, el a început să-și caute familia lui, folosind o metodă neobișnuită … Google Earth! Era singura lui speranță. El a petrecut zile întregi pe calculator căutând imagini din împrejurimile din Calcutta, „a mers pe jos pe fiecare alee”, în speranța de a vedea ceva ce el ar recunoaște.

Într-o zi, el a fost uimit când a dat peste un pod de lângă un râu, care îi părea familiar. Asta a fost! Locul în care și-a pierdut fratele! Din acel moment, piesele puzzle-ului au început să prindă contur. Pe imaginile din satelit, a zărit o fântână, unde fusese rănit în urmă cu 25 de ani. Apoi, revelația finală. Numele satului său: Ganesh Talai.

Lui Saroo îi venea cu greu să creadă. Cu inima în gât, a zburat în India și a luat trenul spre satul unde s-a născut. Era ca și cum călătorea înapoi în timp.

Ajuns în sat, a văzut trei femei. Fără un cuvânt, una dintre ele l-a luat în brațe, recunoscând imediat băiețelul ei de acum 25 de ani. A fost mama lui. „Ea i-a sunat imediat pe sora și fratele meu să le spună că fratele lor a apărut, ca o fantomă!”, a spus Saroo cu un zâmbet. „Și apoi familia s-a reunit din nou.”

După toți acești ani de căutări, și-a văzut familia lui din nou, pentru prima oară din acea zi fatidică, din urmă cu mulți ani. Din păcate, el a aflat că ceva teribil s-a întâmplat cu fratele său mai mare, Guddu. El a fost găsit la o lună după ce a dispărut, strivit de un tren. În ciuda teribilei vești, Saroo a fost foarte bucuros ca și-a găsit familia din nou.

„A fost un ac în carul cu fân”, a spus tânărul. „Dar acul a fost acolo. Totul a fost acolo! Tot ceea ce avem în lume este găsit cu ajutorul unui buton, dar trebuie să ai voință și hotărâre.”

Acum că el și-a găsit familia din nou, Saroo le trimite bani în fiecare lună, astfel încât mama lui nu trebuie să mai lucreze atât de mult.

În țările dezvoltate, copiii în vârstă de patru ani se joace cu prietenii lor, au petreceri aniversare generoase, merg în parcuri de distracții și au jucării electronice. În India, ei cerșesc pentru câțiva bani în trenuri pentru a-și ajuta familiile lor pentru a supraviețui.

Povestea lui Saroo are un final fericit, dar milioane de copii nu sunt atât de norocoși și creasc în condiții de sărăcie teribilă.

Saroo a fost norocos să fie adoptat de către părinți iubitori.

În 2015, el a publicat o carte despre viata lui incredibila numita „O lungă călătorie acasă”. După ce mama lui a vărsat atât de multe lacrimi pentru cei doi fii ai ei, călătoria lui Saroo, în cele din urmă, s-a încheiat cu lacrimi de fericire.

Aici aveți un video cu întreaga poveste!

Cum vi se pare această poveste?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top