Connect with us
Un hacker indian a descoperit o vulnerabilitate in sistemul de resetare a parolei care ii permitea sa sparga un cont de Facebook fara prea mult efort

Știri

Un hacker a descoperit metoda prin care poate fi spart un cont de Facebook

Spargerea unui cont de Facebook este un lucru foarte greu de realizat, insa un indian a identificat un bug prin care putea face cu usurinta acest lucru.

Un hacker de origine indiana a descoperit o vulnerabilitate in reteaua de socializare, care permitea ca orice cont sa fie spart cu usurinta.

Desi spargerea unui cont de Facebook poate fi o operatiune foarte dificila, Anand Prakash a descoperit o vulnerabilitate in sistemul de resetare al parolei, care ii permitea cu usurinta sa aiba acces la orice cont doreste.

Facebook le permite utilizatorilor sa schimbe parola printr-o procedura de resetare, confirmand contul cu un cod de 6 cifre primit prin email sau mesaj text. Ca sa se asigure ca utilizatorul este proprietarul contului respectiv, Facebook permite maxim 10 tentative de a introduce codul, pana cand contul se blocheaza. Hackerul indian a descoperit, insa, ca reteaua sociala nu a implementat aceasta utilitate pe versiunile beta ale site-urilor si a postat un video in care demonstreaza cum poate forta un cod pentru a sparge un cont de Facebook si a avea acces la mesaje si postari.

Indianul a contactat compania pentru a le raporta vulnerabilitatea descoperita, iar aceasta a fost rezolvata a doua zi. Gigantul american patronat de Mark Zuckerberg i-a oferit acestuia o recompensa de 15.000 de dolari, fiind luate in considerare severitatea si impactul vulnerabilitatii.

Citeste si:FACEBOOK are noi optiuni! Vezi aici ce butoane au aparut pe reteaua sociala

Citeste si:Jocul ascuns din Facebook Messenger. Ce trebuie sa faci ca sa ai acces la el

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top