Connect with us
Cand vor avea loc alegerile parlamentare 2016? Data motiv de disputa

Alegeri parlamentare

Update: Cand vor avea loc alegerile parlamentare 2016? Guvernul a decis

Data alegeri parlamentare 2016. Guvernul a decis astazi data oficiala a alegerilor parlamentare 2016.

Citeste si: Update: Guvernul a anuntat ca alegerile parlamentare 2016 vor avea loc pe11 decembrie

Citeste si: Presedintele Klaus Iohannis are un nou purtator de cuvant

Update 31 august 2016: Alegerile parlamentare 2016 vor avea loc in data de 11 decembrie 2016, a declarat purtătorul de cuvant al Guvernului.

Data alegerilor parlamentare 2016 inca este motiv de razboi intre guvern si partidele politice.

PNL isi doreste ca alegerile sa fie organizate pe 11 decembrie 2016, fapt ce i-a suparat pe social democrati care spun ca in este foarte probabil ca in acea perioada romanii sa nu iasa la vot pentru ca afara va fi prea frig si sunt in toiul pregatirilor pentru sarbatorile de iarna.

Dacian Ciolos pare sa rezoneze cu data propusa de PNL, avand in vedere ca in optiunile guvernului au fost luate in calcul ca date pentru alegerile parlamentare 2016, 4 sau 11 decembrie 2016.

Liviu Dragnea l-a sunat ieri pe Dacian Ciolos si a incercat sa-i prezinte argumentele sale in favoarea datei de 27 noiembrie, iar intr-o declaratie la Antena 3 a spus ca Ciolos evita sa ia un decizie rapida, tocmai ca aceasta data sa nu mai poata fi pusa.

Data alegerilor 2016 trebuie stabilita cu cel putin 3 luni inainte.

Data alegerilor parlamentare 2016 – De ce se lupta partidele atat de mult

PSD are un electorat mai batran si in general aflat in zonele rurale, motivul pentru care social democratii vor ca alegerile sa fie organizate in noiembrie este tocmai vremea de afara si riscul ca in decembrie localitatile de unde se asteapta la multe voturi sa fie acoperite de zapada.

Avand in vedere varsta electoratului PSD, acesta in mijlocul lunii decembrie se va afla in toiul pregatilor pentru Craciun.

PNL are un electorat mult mai tanar, situat in zonele urbane si prefera sa impinga data cat mai mult in speranta ca va reusi sa-i blocheze pe votantii PSD sa se prezinte la urne.

Nici guvernul, nici partidele nu se gandesc insa ca numarul persoanelor care isi exercita dreptul la vot scade cu fiecare scrutin, dar dupa cum bine ne-am obisnuit clasa politica nu vrea un numar mare de persoane care sa iasa la urne tocmai ca acest lucru le-ar incurca calculele.

Alegerile Parlamentare 2016 – Data este stabilita

Surse din cadrul guvernului sustin ca data alegerilor parlamentare 2016 este deja stabilita. Se presupune ca amanarea luarii unei decizii este tocmai pentru a anunta direct data de 11 decembrie ca fiind singura data disponibila.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top