Connect with us
vizita-28072015

Stil

Ce trebuie sa faci atunci cand te duci intr-o vizita

Chiar daca in zilele noastre multi dintre noi nu pun accentul pe bunele maniere, este totusi foarte important sa ai un comportament adecvat atunci cand mergi intr-o vizita, mai ales daca vrei sa lasi o prima impresie buna.

CITESTE SI: SFATURI DOVEDITE STIINTIFIC PENTRU A DEVENI MAI NOROCOS

Iata un cod de minime bune maniere pe care orice om din societatea civilizata ar trebui sa il cunoasca si sa il aplice atunci cand merge intr-o vizita, fie ea la un necunoscut, la prieteni sau in familie.

Multe dintre etichetele sociale pe care cu totii le purtam si le aplicam altora se creeaza din impresile noastre pe care ni le putem face atunci cand ne intalnim cu alte persoane. De aceea este foarte important sa sti cum trebuie sa te comporti atunci cand esti intr-o vizita. Iata cateva dintre regulile de baza, pe care daca ti le insusesti vei fi vazut cu ochi buni in societate!

1. Nu merge in vizite surpriza.

Nu conteaza daca persoana careia vrei sa ii faci supriza este prieten apropiat, membru al familiei sau un coleg de job, nimanui nu ii place sa ii apari la usa neinvitat. Poate persoana in cauza are o alta intalnire in acel moment, sau te poti trezi la usa si persoana respectiva sa nu fie acasa.

2.  Nu sta in vizita mai mult decat este cazul. 

Chiar daca te simti bine sau daca gazda a dat o petrecere, la un moment dat vei simti acel moment fin in care trebuie sa parasesti incinta. Nimanui nu ii place sa stea dupa ultimii invitati care au uitat sa mai plece acasa. Gazda va trebui sa stranga dupa toti imediat cum parasiti locuinta.

3. Vino cu un cadou.

O mica atentie va surprinde placut pe oricine. Fie ca este vorba de o simpla sticla de vin sau de un obiect de decoratiune interioara, bunele maniere spun ca este de bun simt sa aduci mereu un cadou gazdei careia ii treci pragul casei.

4. Multumeste pentru invitatie. 

Indiferent de cum te-ai simtit in vizita, de bun simt este sa fii politicos si sa ii multumesti gazdei pentru invitatie si pentru timpul petrecut impreuna in casa acesteia.

Sursa foto: noirencyclopedia.wordpress.com

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top