Connect with us
istorie-31072015

Știri

Evenimente din vara lui 2015 ce vor ramane in istorie

Evenimentele din vara anului 2015 vor fi notate cu siguranta in cartile de istorie. Copii copiilor nostri vor invata despre situatia Greciei in scoli.

CITESTE SI: ECONOMIA GRECIEI MERGEA PROST ȘI ÎN ANTICHITATE

Anul 5015 va fi cu siguranta notat in cartile de istorie. Va exista probabil un capitol dedicat crizei economice din America ce a inceput in 2008 si se va mentiona ca aceasta a luat sfarsit in vara lui 2015 cu urmari si evenimentre de interes major ce au afectat odata pentru totdeauna atat Grecia cat si Europa.

Situatia grecilor va incheia probabil acest capitol. Istoricii vor mentiona in izvoarele scrise despre Tipras si Merkel, Uniunea Europeana si FMI, dar se vor axa cu precadere pe evenimentele din vara aceasta care au zguduit din temelii tara lui Aristotel.

Chiar daca noi, ca si contemporani ai acestor vremuri, vedem situatia Greciei intr-un mod dramatic, istoria s-ar putea sa le fie favorabila. Sa nu uitam ca din fiecare criza mondiala si razboi mondial, grecii au iesit cu cele mai mari datorii dar cu toate astea au fost sterse. Miscarea radicala anti-sistem a lui Tipras are mari sanse sa straga adepti din intreaga lume, tari sau grupuri mari de persoane care se simt marginalizate, ofensate sau batjocorite de deciziile guvernelor. Liderul grec poate conduce mase. Are un discurs mobilizator, a reusit sa conduca un referendum care a scandalizat intreaga U.E. si stie cum sa o ,,pacaleasca” chiar si pe Merkel.

CITESTE SI: 5 LUCRURI DE LA VECHII GRECI FOLOSITE ÎN MEDICINA MODERNĂ

Se va scrie despre diferenta de mentalitate din sudul Europei ( Grecia) si nordul acesteia( Germania). Se va scrie despre cum nemtii nu au putut intelege de ce trebuie sa sustina o tara in colaps care nu este in stare sa isi respecte angajamentele. Se va scrie, din nou probabil, despre legea istoriei Europei: crizele economice puternice aduc in fata puteri extremiste, fie ele de dreapta sau de stanga.

Sursa foto: ancient.eu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top