Connect with us
27 iulie-23072015

Știri

Evenimentele zilei de 27 iulie

Pe 27 iulie 1974, Comisia Juridica a Camerei Reprezentantilor l-a acuzat pe Nixon de obstructionare a justitiei in cazul Watergate.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 23 IULIE

Watergate a deschis o noua era mediatica, in care aceasta devine mult mai agresiva in relatarea activitatilor politicienilor. Pe data de 17 iunie 1972, Frank Wills, paznic la complexul de birouri al hotelului Watergate situat in Washington D.C., a observat o bucata de banda adeziva aplicata pe inchizatoarea unei usi aflate intre casa scarilor si parcarea subterana. Deoarece banda impiedica incuierea usii, Wills a indepartat-o, banuind neglijenta unei femei de serviciu. Reintorcandu-se putin mai tarziu, a observat din nou banda adeziva aplicata in acelasi loc si a chemat politia metropolitana.

Ajunsa la fata locului, politia a arestat cinci persoane gasite in birourile Comitetului National al Partidului Democrat, aflat in opozitie la acea vreme: Bernard Barker, Virgilio González, Eugenio Martínez, James W. McCord, Jr. si Frank Sturgis. Investigatiile au aratat faptul ca cei cinci erau la a doua spargere in sediul Democratilor, prima petrecandu-se cu doua saptamani inainte. Motivul revenirii lor era repararea unor dispozitive de ascultare implantate in timpul primei incursiuni si, dupa unele presupuneri, fotografierea unor documente secrete.

Nasteri importante la data de 27 iulie:

In data de 27 iulie 1975 s-a nascut Dan Coman, poet roman.

In data de 27 iulie 1946 s-a nascut Alexandru Tocilescu, regizor roman de teatru

Decese importante la data de 27 iulie:

In data de 27 iulie 1962 s-a stins din viata Ion Tuculescu, pictor roman.

Sursa foto: washingtonpost.com

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top