Connect with us
Bucuresti-20082015

Știri

Legenda numelor statiilor de metrou din Bucuresti

Majoritatea oamenilor care stau in Bucuresti se bucura de trasportul in comun subteran de la metrou. Putini dintre noi stiu insa care este istoria statiilor de metrou.

Aproape fiecare statie de metrou din Bucuresti are o poveste aparte. Transportul in comun din subteran se intinde in prezent pe aproximativ 70 kilometrii si este dotat cu o retea de patru magistrale.

CITESTE SI: BUCUREȘTIUL A AVUT ALTĂ DENUMIRE DE-A LUNGUL ISTORIEI

Prima magistrala de metrou din Bucuresti s-a deschis in anul 1979 si se intindea pe 8,1 kilometrii, avand in componenta 6 statii: Semanatoarea, Grozavesti, Eroilor, Izvor, Piata Unirii si Timpuri Noi.

Statia de metrou de la Izvor a fost initial aproape imposibil de construit, si asta din cauza infiltratiei apelor de la izvoarele din aceasta zona.

Statiile Timpuri Noi si Semanatoarea au fost denumite dupa fabricile care se aflau in acele zone ale Capitalei.

„Sunt prea multe statii, mai rariti-le!” – acesta ar fi fost ordinul Elenei Ceausescu atunci cand a vazut tronsonul Unirii-Pipera.

CITESTE SI: TOP 5 FILME CELEBRE INTERZISE IN DIVERSE TARI

Initial, statia de metrou de la Romana nu a primit aprobabrea ,,primei doamne” si astfel constructorii au trebuit sa tina lucrarile secrete. Din acest motiv are o structura atat de ciudata si in zilele noastre.

Sursa foto: bucharestdailyphoto.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top