Connect with us
boli

Stil

Top 5 cele mai ciudate boli din lume. Ai auzit vreodata de ele?

Dintre toate afectiunile din lume, urmatoarele 5 boli au fost desemnate ca fiind cele mai ciudate si totodata cele mai infricosatoare.

1. Dereglarea de identitate a integritatii corpului.

Aceasta afectiune este una extrem de ciudata, intrucat „bolnavii” sunt in deplinatatea facultatilor mintale, insa se simt de parca piciorul drept este conectat doar pana la mijlocul gambei. Astfel, membrul inferior respectiv este resimtit ca un corp strain, iar cei care sufera de aceasta boala pot sa arate cu exactitate locul de unde doresc sa le fie amputat piciorul. Pentru ca din cauza acestei afectiuni creierului ii lipseste partea hartii corpului ce corespunde cu acea zona, cei in cauza se vor simti toata viata ca si cum ar cara dupa ei ceva ce nu le apartine.

2. Lipodistrofie progresiva.

Cunoscuta ca reversul sindromului Benjamin Button, cei care sufera de lipodistrofie arata mult mai in varsta decat sunt in realitate. Poate fi dobandita printr-o mutatie genetica in urma unor medicamente, mecanisme autoimune ori alte procese neidentificate inca. De obicei se manifesta prin pierderea tesutului adipos de sub piele, in special in zona fetei, a gatului si a extremitatilor superioare si uneori poate duce la aparitia zbarciturilor ori a ridurilor de la nivelul tenului.

CITESTE SI: Ce spune boala pe care o ai despre tine

3. Pica.

Cei care sufera de aceasta boala au o dorinta nestavilita de a manca „non-food”, de cele mai multe ori din cauza stresului, a deficitului de minerale ori a unei sarcini. Afectiunea face parte din lista de boli ce se poate manifesta diferit, cu unele situatii mai ingrozitoare ca altele. Au fost raportate cazuri in care oamenii au inceput sa manance var, fecale, sticla, vopsea, par, lemn sau chiar anumite parti ale corpului.

4. Fibrodisplasia sau sindromul „omului de piatra”.

Aceasta afectiune genetica se manifesta progresiv si practic transforma muschii si tesutul moale in oase. Pe masura ce copiii se dezvolta si ajung adulti, acestia au o gena care transforma cartilagiul in os. Atunci cand functioneaza corespunzator, aceasta stie singura cand sa se opreasca. Cei cu fibrodisplasie nu au aceasta abilitate, asa ca oasele continua sa se dezvolte inadecvat prin tot corpul. Traumele accelereaza acest proces, astfel ca din pacate interventia chirurgicala ar face ca organismul sa „creasca” si mai multe oase.

5. Sindromul „corpului umblator”.

Aceasta boala este una extrem de rara, iar cei care sufera de aceasta afectiune se trezesc intr-o zi cu senzatia ca au murit, ca nu mai exista efectiv sau ca organele incep sa le putrezeasca. Totul este la nivel mental, desigur, dar este totodata si o boala fizica, prin care portiunea din creier care se ocupa de recunoasterea faciala se deconecteaza pur si simplu de cea responsabila cu emotiile. Atunci cand persoana in cauza se uita in oglinda aceasta se va recunoaste, dar nu va avea nicio emotie in acest sens, motiv pentru care va avea senzatia ca nu mai exista sau ca a murit.

Sursa foto youtube.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top