Connect with us
omul-29092015

Stil

GALERIE FOTO: Cum a reusit omul sa distruga Pamantul

Chiar daca de cativa ani ne plangem de poluare, singurul vinovat pentru aceste dezastre ecologice este tot omul.

Metropolele supraaglomerate, deversarile de petrol si defrisarile padurilor, pentru toate acestea este vinovat omul.

Oamenii sunt pricipalii vinovati pentru toate dezastrele echologice de pe Pamant. Astfel, omul este cea mai puternica forta de pe Pamant si poate modela planeta mai mult decat o fac alte elemente precum vantul sau valurile tsunami.

Poluarea reprezinta contaminarea mediului inconjurator cu materiale care distrug sanatatea umana, calitatea vietii sau functia naturala a ecosistemelor. Chiar daca uneori poluarea mediului inconjurator este un rezultat al cauzelor naturale cum ar fi eruptiile vulcanice, cea mai mare parte a substantelor poluante provine din activitatile umane.

CITESTE SI: FOTO: IMAGINI CU CELE MAI MARI DEZASTRE ECOLOGICE DIN ROMANIA

Actiunea umana asupra atmosferei Pamantului a luat de-a lungul timpului diferite forme si a existat de cand oamenii au inceput sa utilizeze focul pentru agricultura, incalzire si gatitul alimentelor.

In timpul revolutiei industriale din secolele XVIII si XIX, poluarea aerului a devenit o problema majora pe intreg Pamantul.

Una din cele mai mari probleme cauzate de poluarea aerului este incalzirea globala, o crestere a temperaturii Pamantului cauzata de acumularea unor gaze atmosferice cum ar fi dioxidul de carbon. Odata cu folosirea intensiva a combustibililor fosili in secolul XX, concentratia de dioxid de carbon din atmosfera a crescut dramatic.

Dioxidul de carbon, dar si alte gaze, cunoscute sub denumirea de gaze de sera, reduc caldura disipata de Pamant dar nu blocheaza radiatiile Soarelui.

Exista dovezi incontestabile ca atmosfera inferioara a Pamantului, oceanele si uscatul se incalzesc, iar cauza principala a acestei incalziri o reprezinta omul.

Iti prezentam mai jos o serie de fotografii din intreaga lume care iti arata cum omul a distrus Pamantul!

1. Un copil din India inoata pentru a strange sticle din plastic, ca o metoda de a face bani pentru a-si intretine familia de pe o zi pe alta.

Sursa foto: omofon.com

Sursa foto: omofon.com

2. O echipa de lucratori incearca sa opreasca scurgerea apei reziduale din Shanghang, Fujian.

Sursa foto: omofon.com

Sursa foto: omofon.com

3. Fotografia de mai jos ne arata cantitati masive de deseuri de la computerele invechite si alte electronice, din Accra, Ghana.

Sursa foto: omofon.com

Sursa foto: omofon.com

Sursa foto: omofon.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top