Connect with us
Dincolo de periaj si pasta de dinti, exista cateva alimente perfecte pentru sanatatea dentara. Iata opt alimente benefice pentru ingrijirea dintilor!

Știri

Opt alimente perfecte pentru ingrijirea dintilor

Ingrijirea dintilor nu trebuie sa fie un chin. Pe langa periajul corect si pasta de dinti potrivita, trebuie sa ai grija la ce alimente consumi in mod normal.

Majoritatea sunt nocive pentru dantura, dar exista si alimente benefice pentru ingrijirea dintilor. Iata care sunt acestea:

Alimente benefice pentru ingrijirea dintilor

1. Laptele
Calciul care se gaseste in lapte este extrem de benefic pentru sanatatea dintilor. Acesta combate carentele de minerale si nu permite eroziunea dentara.

2. Fructele
Orice fruct are un continut ridicat de vitamina C, care ajuta la mentinerea sanatatii gingiilor. Daca vitamina C lipseste din alimentatia ta zilnica, vei observa efectele nocive pe care le are asupra organismului tau, mai ales a dintilor.

Citeste si: Abirea dintilor in mod natural: ce functioneaza si ce nu

Citeste si: Ce se intampla daca te speli pe dinti doar o data pe zi

3. Legumele
Vitamina A este necesara pentru mentinerea smaltului dentar sanatos si evitarea distrugerii acestuia. Aceasta vitamina sa regaseste in multe legume, precum morcovi, broccoli, telina.

Alimente benefice pentru ingrijirea dintilor

4. Ceaiul verde
Placa dentara poate fi prevenita cu ajutorul polifenolilor, care se gasesc in ceaiul verde. In plus, acest ceai scade riscul cariilor si rezolva problema respiratiei urat mirositoare.

5. Semintele de susan
Acestea pot elimina placa dentara si au un continut ridicat de calciu, care mentine dintii puternici si sanatosi.

6. Guma de mestecat fara zahar
Aceasta duce la excesul secretiei de saliva, care este utila in inlaturarea resturilor de mancare. Daca acestea nu sunt eliminate la timpul potrivit, pot avea efecte negative in timp.

Alimente benefice pentru ingrijirea dintilor

7. Carnea de peste
Carnea de peste are un continut ridicat de fosfor, calciu si vitamina D, toate fiind benefice pentru dantura si sanatatea ei.

8. Alimentele cu fluor
Fluorul intareste smaltul dintilor, substanta primordiala in sanatatea danturii. Fructele de mare, supele deshidratate sau carnea de pui – toate aceste produse alimentare sunt bogate in fluor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top