Connect with us
Lumanarile parfumate pot avea efecte negative asupra sanatatii

Știri

Lumanarile parfumate pot avea efecte negative asupra sanatatii

Lumanarile parfumate sunt grozave pentru casa ta, insa nu si pentru sanatate!

Lumanarile parfumate se gasesc aproape in orice locuinta, fiind extrem de practice. Multe familii le utilizeaza pentru a improspata atmosfera din casa, dar si pentru a se relaxa. Acestea se folosesc deseori la baile fierbinti, fiind apreciate pentru mirosul placut care te destinde instant. Exista persoane care nu pot trai fara sa aprinda o astfel de lumanare cel putin o data pe zi, insa efectele nu sunt intotdeauna cele dorite. Exista studii recente care demonstreaza ca nu toate lumanarile parfumate sunt benefice pentru sanatate.

5 GRESELI PE CARE EP FACI CAND SPELI RUFE!

Desigur, lumanarile nu reprezinta singurele produse care afecteaza organismul uman in mod negativ, ci in aceasta categorie sunt incluse si gelurile parfumate, aerosolii si dispozitivele care se baga in priza. Toate acestea contin o serie de substante periculoase care, inhalate in mod constant, pot conduce la aparitia astmului, a problemelor hormonale, a problemele pulmonare si chiar a tumorilor.

Partea cea mai urata e ca nici macar nu este necesar sa aprinzi lumanarile parfumate, pentru a avea parte de efectele nocive ale acestora. Simpla lor evaporare poate fi daunatoare eliberand substante poluante in aerul pe care il respiri. Cele mai des folosite ingrediente pentru fabircarea acestor produse sunt substante chimice pe care probabil nici nu le poti pronunta si care nu aud cniciun beneficiu corpului uman. Desigur, este minunat sa te relaxezi cu lumanari parfumate intr-o baie calda, insa la fel de bine te poti relaxa si cu uleiuri esentiale naturale.

Femeile insarcinate trebuie sa aiba mare grija si sa evite utilizarea produselor de acest tip, intrucat ele pot cauza dereglari hormonale care se vor solda cu probleme de dezvoltare a fatului. Totodata, persoanele care au probleme cu plamanii nu trebuie sa aiba in preajma lor lumanarile parfumate. Daca simti neaparat nevoia de parfum in jurul tau, foloseste uleiuri esentiale sau plante care improspateaza atmosfera din casa.

Continue Reading
You may also like...

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top