Connect with us
Mass Media criticata pentru fotografiile explicite de la atentatul din nisa

Știri

Atentat in NISA: Presa certata pentru ca a difuzat fotografiile socante cu victimele atacului

Vineri dimineata grupul public France Télévisions s-a scuzat dupa ce in editia speciala de la miezul noptii a postului France 2 a difuzat un interviu luat unui barbat langa trupul neinsufletit al sotiei sale.

‘Acest subiect a fost difuzat din greseala, a scapat lantului de validare clasica. Nu a fost rezultatul unei alegeri editoriale’ si au fost chemate urgent echipe ‘care nu erau obisnuite cu procedurile’, a explicat Alexandre Kara, directorul redactiei France Télévisions.

LIVE UPDATE: ATENTAT TERORIST in Nisa Franta cel putin 84 de morti; 54 copii internati in stare grava LIVE TEXT

Atentat in NISA – Una din fotografiile care a creat scandal

Atentatul din Nisa

Atentatul din Nisa

De asemenea, zvonul difuzat de postul privat TV1 ce vorbea despre o luare de ostatici intr-un restaurant din Nisa a fost preluat cu rapiditate, inainte de a fi dezmintit de Ministerul de Interne.

Prin urmare, Consiliul Superior francez al Audiovizualului (CSA) a cerut vineri mass-mediei audiovizuale sa dea dovada de ‘prudenta si retinere, sa fie protectoare a demnitatii umane si durerii persoanelor’.

La cateva minute dupa atentat pe retelele de socializare au inceput sa circule numeroase clipuri video cu imaginile sangeroase ale atacului, iar concomitent se multiplicau apelurile de a nu difuza astfel de imagini.

Pe Facebook a fost distribuita mai ales o inregistrare cu camionul ucigas, imaginile in care apar inclusiv morti si raniti fiind preluate si de mass-media straine.

Posturile de televiziune au continuat sa difuzeze vineri imaginile cu camionul ce rula pe Promenade des Anglais urmarit de un motociclist, dar a fost taiata partea in care acesta intra in multime, scrie Agerpres.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top