Connect with us
Atac terorist în franța - Mulți răniți

Știri

ATENTAT TERORIST in Nisa Franta cel putin 84 de morti; 54 copii internati in stare grava LIVE TEXT

Atentat terorist in Nisa, Franta, chiar de ziua nationala. Oamenii urmareau un foc de artificii, cand un camion a intrat cu viteza in multime. Iata care sunt ultimele stiri despre Nisa si tot ce se intampla acum in Franta. Live update mai jos.

ATENTAT TERORIST IN FRANTA – un sofer a intrat cu camionul intr-o multime care sarbatorea ziua nationala – LIVE TEXT

UPDATE: 3 romani au fost dati disparuti in Nisa.

UPDATE: ISIS a revendicat atacul.

UPDATE: Lovitura de Stat in Turcia

UPDATE 22:11 – Primul-ministru al Frantei a declarat ca teroristul avea legaturi cu islamismul radical. „Este un terorist avand fara indoiala legaturi cu islamismul radical intr-un fel sau altul… Da, este un act terorist si vom vedea cine sunt complicii”, a afirmat Valls la canalul de televiziune France 2.

UPDATE 22:00 – Barack Obama a ordonat coborarea steagurilor in berna in memoria victimelor din Nisa.

UPDATE 20:54 – Parintii copiilor si adolescentilor disparuti in Nisa sunt disperati, au postat pe retelele de socializare fotografii cu copiii lor in speranta ca vor fi gasiti. Exista in continuare o serie de victime neindentificate. Lista copiilor disparuti in atentatul din Nisa.

UPDATE 20:07 – Mii de turisti au inceput sa paraseasca Franta chiar in timpul sejururilor, Nisa a ramas deja un oras pustiu desi in aceasta perioada strazile sunt pline de turisti. Situatia este critica si in alte orase din Franta, in Paris au fost inregistrate zeci de solicitari de schimbari de bilet de avion ale turistilor care vor sa parareasca Franta cat mai rapid dupa atentantul terorist din Nisa.

Filmul Atentatului din Nisa

UPDATE 20:06 – Dailymail a realizat un film al evenimentului din Nisa. In imagini puteti vedea cum oamenii urmareau linistiti focul de artificii si cum deodata panica s-a instaurat in momentul in care camionul alb a inceput sa calce oamenii si copiii prezenti pe faleza. Atentie imaginile va pot afecta emotional.

ATENTAT TERORIST in Nisa Franta cel putin 84 de morti; 54 copii internati in stare grava LIVE TEXT from Huff on Vimeo.

UPDATE 19:51 – Parintii ai caror copiii au disparut in urma atentatului au facut o lista publica cu fotografii in speranta ca acestia vor fi gasiti. Dailymail a publicat un material intreg cu fotografii si detalii despre persoanele disparute.

Copiii disparuti in atentatele din Nisa

Copiii disparuti in atentatele din Nisa

UPDATE 19:28 – MAE sustine ca pana in prezent nu au fost indentificati romani printre cei morti. Starea celor doi romani raniti este stabila.

UPDATE 19:04 – Mohamed Lahouaiej-Bouhlel este numele teroristului care a facut atentatul terorist din Nisa si a fost indentificat cu ajutorul amprentelor.

Atacatorul avea 31 de ani, era divortat si avea copii. Sotia sa a fost retinuta in aceasta dimineata de procuratura franceza.

Procurorul francez a spus ca din cei 84 de morti, 10 sunt copii.

Dintre cele 202 persoane ranite, 54 se zbat intre viata si moarte.

UPDATE 18:08 – Cine sunt cei doi romani raniti in Nisa? Conform news.ro sunt sot si sotie, nascuti in Buzau, iar potrivit unor surse apropiate familiei starea lor este stabila si sunt tratati in spital. MAE nu a facut public numele celor doi romani raniti in Nisa, insa a confirmat ca familiile lor au fost anuntate si sunt tinute la curent de autoritati.

UPDATE 18:01 – Hollande, presedintele Frantei, a declarat ca cel putin 50 de persoane se zbat intre viata si moarte.

”Exista circa 50 de persoane care sunt inca in urgenta absoluta, adica intre viata si moarte. Printre victime sunt francezi, sunt multi straini veniti de pe toate continentele si mulți copii”, a declarat seful statului francez, dupa ce a vizitat un spital din Nisa, conform Reuters citat de Agerpres.

UPDATE 16:12 – Unii martori sustin ca un motociclist ar fi incercat sa opreasca camionul care a intrat in multime.

UPDATE- Prima fotografie cu teroristul tunisian care a omorat 84 de oameni la Nisa

UPDATE 15:09 A fost detonat un pachet suspect intr-un camion de langa Nisa

UPDATE 15:00 Aeroportul din Nisa a fost evacuat, potrivit anumitor jurnalisti francezi activi pe Twitter

UPDATE, ora 14:09 Atacatorul le-a spus politistilor ca transporta inghetata

UPDATE, ora 13:45 Atacatorul a fost ucis de o politista

UPDATE 13:44 – Papa Francisc a postat un mesaj de sustinere pe Twitter. Suveranul se roaga pentru Nice.

UPDATE ora 12:41 ISIS a dezvaluit unde va avea loc urmatorul atentat terorist

UPDATE, ora 12:18 Mohamed Lahouaiej Bouhlel este numele teroristului tunisian

UPDATE, ora 12:17 Mii de mesaje de condoleante si fotografii pe retelele de socializare
atentat in nisa-5

UPDATE, ora 12:04 O femeie din Spania, despre atentat: „Oamenii fugeau in toate partile”

UPDATE, ora 12:01 Presa franceza vorbeste deja despre 88 de morti

UPDATE, ora 11:52 Si Germania a luat decizia de a intensifica controalele la granita cu Franta

UPDATE, ora 11:49 Franta decreteaza 3 zile de doliu national

UPDATE, ora 11:30 Printre mortii din Nisa, se numara si un american impreuna cu fiul sau de 11 ani.

UPDATE, ora 11:21 Frantuzoaica Clotilde Armand care a candidat la primaria sectorului 1 din Bucuresti cere deportarea tuturorn refugiatilor din Europa.

UPDATE, ora 11:06 Se fac perchezitii acasa la atacator. Acesta era in atentia politiei si avea antecedente penale

UPDATE, ora 10:47 Traian Basescu: NE AFLAM IN RAZBOI. Ce se intampla cu Romania

UPDATE, ora 11:00 54 de copii sunt internati in stare grava la Spitalul de Pediatrie din Nisa, conform presei locale franceze

UPDATE, ora 10:46 Primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, reactioneaza in urma atentatului din Nisa: ” Sunt șocată și revoltată de atacul criminal de la Nisa. Mintea mea nu poate concepe nici cea mai mică justificare pentru un astfel de act odios. Niciun ideal, nicio cauză, niciun deziderat nu poate fi invocat pentru a justifica așa ceva. Nu e nicio luptă măreață, niciun sacrificiu din partea celor care au săvârșit acest act de cruzime! Este pur și simplu o agresiune împotriva umanității în ansamblul ei! O crimă oribilă, pusă la cale și înfăptuită de minte bolnavă! Le transmit condoleanțe familiilor celor care au murit în acest atac și mă rog pentru viața celor care mai pot fi salvați!”

UPDATE, ora 10:10 Spania si Italia sporesc controalele la granite

UPDATE, ora 10:06 IMAGINILE CARE S-AU VIRALIZAT PE INTERNET DUPA ATENTATUL DIN NISA

UPDATE, ora 09:53 Astazi nu sunt programate zboruri dinspre Bucuresti spre Nisa

Atentatele din Nisa au paralizat turismul in Franta, zeci de oameni isi anuleaza calatoriile

UPDATE, ora 09:52 Toate activitatile de pe Coasta de Azur se suspenda. Rihanna, care urma sa concerteze la Nisa, nu va mai canta.

UPDATE, ora 09:24 Romanca in Franta: „Toate astea se intampla din cauza refugiatilor”, a declarat Roxana Rugina, stabilita la Nisa.

UPDATE 08:40 – In Nisa au fost mobilizati 500 de politisti, iar tot personalul medical este in alerta.

UPDATE 08:35 – Bilantul tragediei a ajuns acum la 84 de morti. In continuare sunt in jur de 18 persoane in stare critica si alti peste o suta de raniti.

UPDATE 08:28 – Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a declarat ca Franta e in razboi cu terorismul: „Suntem in razboi cu teroristii care ne lovesc cu orice pret si sunt violenti”.

Spitalele din Nisa au facut apel catre populatie pentru donare de sange pentru ranitii in urma atacului comis de un barbat de origine tunisiana de Ziua Nationala a Frantei, relateaza AFP.

UPDATE 08:25 – Bilantul actualizat al tragediei de la Nisa: 80 de morti si 18 raniti in stare grava, dupa cum anunta ministru francez de Interne.

Organizatia terorista ISIS sarbatoreste pe Twitter atacul din NISA. O imagine cu turnul Eiffel in flacari a fost distribuita pe reteaua de socializare. Cu toate acestea atacul nu a fost revendicat de Statul Islamic. Intr-o alta imagine, teroristii anunta ca urmatoare tinta este Berlinul.

UPDATE 08:00 – Presedintele Frantei, Francois Hollande a calificat masacrul drept un atac terorist, anuntand o serie de masuri suplimentare de securitate.“Este clar ca trebuie sa facem totul pentru a lupta impotriva flagelului terorist”, a subliniat el.“Franta a fost lovita in ziua sa nationala, 14 iulie, simbol al libertatii. Drepturile omului sunt negate de teroristi”, a adaugat Presedintele, care le-a transmis condoleante victimelor.

UPDATE – In camionul folosit in atacul terorist din Nisa au fost descoperite arme si explozibili. Soferul a tras in multime in timp ce calca oamenii.

UPDATE 05:00 – Autorul atentatului: Teroristul din Nisa avea 31 de ani, era cetatean Francez de origine tunisiana si avea camionul plin de grenade si arme.

UPDATE 04:57 – O sursa CNN sustine ca autoritatile franceze ar fi gasit o carte de identitate al atacatorului si acesta ar fi locuitor al orasului Nisa.

UPDATE 04:47Declaratiile presedintelui Frantei, Francois Hollande, dupa atacurile teroriste din Nisa:

  • Ce s-a intamplat in aceasta seara, de ziua Frantei este o oroare
  • Soferul a fost impuscat, trebuie sa vedem daca sunt complici, in camion se aflau arme si explozibili
  • Vom incerca sa indentificam victima si sa aflam care sunt legaturile sale cu lumea terorista
  • Drepturile omului sunt incalcate de fanatici
  • Imi arat solidaritatea cu toate familiile victimelor
  • Nisa a fost lovita, Franta continua sa fie atacata de teroristi. Trebuie sa fim vigilenti si sa aratam determinare
  • Din informatiile mele sunt 77 de morti
  • Vom face tot posibilul ca jandarmii sa supravegheze toate activitatile care continua de ziua nationala
  • Nimic nu ne va opri sa luptam impotriva teroristilor si terorismului
  • Franta este afectata din nou de monstruozitatile facute de teroristi si este consternata ca zeci de oameni au fost ucisi in timp ce sarbatoreau ziua Frantei.
  • Franta este puternica si va lupta impotriva fanaticilor
  • Starea de urgenta a fost prelungita cu 3 luni

UPDATE 4:40 – Un roman in Nisa a fost martor la atacul terorist si a declarat pentru DIGI24 ca a vazut cum oamenii tipau in timp ce erau calcati. VIDEO aici.

UPDATE Francois Hollande urmeaza sa sustina o conferinta de presa pe tema atacurilor teroriste. Un nou bilant oficial: 80 de morti.

UPDATE Camionul care a atacat multimea din Nisa, a parcurs 2 kilometri pana sa fie oprit de politie. Atacul terorist din Nisa, Franta are un bilant al victimelor actualizat la 77 de morti si 231 de raniti.

UPDATE 03:53 – Un martor a declarat ca inca sunt oameni morti pe strada din Nisa unde  a avut loc atacul. Femeia a povestit la CNN ca a vazut toata scena de la balconul sau.

UPDATE 03:46 – Primarul orasului Nisa confirma ca soferul a tras in victime si ca in camion se aflau mai multe arme.

UPDATE 03:31 – Oficialii francezi au facut un anunt in urma cu putin timp, numarul mortilor a ajuns la 77

UPDATE 03:28 – Bilantul victimelor creste, 76 de morti si peste 220 de raniti dintre care 16 in stare extrem de grava.

UPDATE 03:27 – 216 morti si peste 660 de raniti au fost in Franta, in cele trei atentate teroriste din ultimul an.

UPDATE 03:04Numarul mortilor a ajuns la 75

UPDATE 03:03– CNN sustine ca in camionul care a realizat atacul terorist din Franta erau explozibili si arme.

UPDATE 03:00 – Presedintele Barack Obama a transmis francezilor o scrisoare in care ii asigura de intreaga solidaritate si condamna atacul terorist din Nisa. Donald Trump a postat si el pe Twitter un mesaj in care isi arata ingrijorarea asupra atacului din Franta. Candidatul la alegerile prezidentiale din America isi amana anumite evenimente programate maine.

UPDATE 02:58 – Fortele de ordine din Franta sustin ca in strada se aflau peste 40.000 de oameni si spun ca in cazul unei explozii, numarul victimelor ar fi putut ajunge la cateva mii.

UPDATE 02:57 Alban Mekoczy, corespondent France 2 sustine ca in strada se aflau foarte multi turisti, in special britanici.

UPDATE 02:54 – Un expert francez in securitate sustine ca teroristul ar fi trebuit sa aiba camionul incarcat cu explozibili. „Atacurile de acest gen, pe strada, pe bulevarde extrem de circulate sunt extrem de greu de controlat”, sustin specialistii in securitate de la CNN.

UPDATE 02:52 – Un comunicat FBI sustine ca America a fost avertizata in legatura cu aceste tipuri de atacuri si ca ar fi trimis catre tarile partenere aceasta alerta. Se vehiculeaza tot mai mult ca teroristii ar urma sa atace tarile europene folosind masini.

UDATE 02:26 – VIDEO Un video postat pe Facebook arata ce s-a intamplat de fapt in Nisa, Franta. Imaginile sunt necenzurate si va pot afecta emotional.

UPDATE 02:19 – O imagine face inconjurul internetului. Papusa unui copil a fost fotografiata langa trupul fara viata al victimei.

atentat-nice-franta

UPDATE 02:10 – Expertii in securitate sustin ca cei de la ISIS incurajeaza adeptii sai sa atace folosind masinile pentru ca bombele pot fi detectate prea usor.

UPDATE 02:07CNN a anunta 73 de morti si peste 200 de raniti.

UPDATE 02:06 – Televiziunile franceze sustin ca numarul mortilor ar putea sa creasca. Soferul a intrat cu o viteza de peste 150 de km la ora in oameni. Fortele de ordine au tras in el si acesta a fost ucis pe loc, insa nu se stie clar cine a tras.

atac-nisa-2

atac-nisa-4

atac-nisa-5

UPDATE 01:46 – Experti in securitate sustin ca atentatul va fi revendicat de ISIS, care ar fi vrut sa demonstreze ca Franta este o tara slab pregatita si ca nu se poata apara.

UPDATE 01:39 – Sosesc noi imagini cu locul atentatului din Nisa, Franta. In imagini puteti vedea camionul care a lovit multimea adunata sa vada focul de artificii.

ATENTAT TERORIST in Franta in Nice cel putin 60 de morti LIVE TEXT (1)

ATENTAT TERORIST in Franta in Nice cel putin 60 de morti LIVE TEXT (2)

ATENTAT TERORIST in Franta in Nice cel putin 60 de morti LIVE TEXT (3)

UPDATE 01:36 – Imagini cu puternic impact emotional. Soferul care a ucis peste 60 de oameni a fost omorat

ATENTAT TERORIST in Franta in Nice cel putin 60 de morti LIVE TEXT

ATENTAT TERORIST in Franta in Nisa cel putin 60 de morti LIVE TEXT

UPDATE 01:32 – Surse din Franta, citate de site-urile de stiri franceze sustin ca sunt 65 de morti si peste 100 de raniti.

UPDATE 01:29 – un sofer de camion a intrat in multimea care urmarea focul de artificii de ziua Frantei. Soferul a ucis conform surselor oficiale peste 60 de oameni si a ranit grav alti 100. Atacul s-a produs in Nisa. Presedintele Frantei a demarat celula de criza.

update 01:26: numarul mortilor a ajuns la 60

La doar cateva zile de la terminarea EURO 2016, Franta a fost lovita de teroristi chiar de ziua nationala.

Un camion de culoare alba a intrat int-o multime ce privea un foc de artificii.

Fortele de ordine au impuscat soferul, care a fost ucis pe loc, insa teroristul a reusit sa ucida zeci de oameni si sa raneasca alte cateva sute.

Franta tocmai prelungise starea de alerta.

Presedintele Frantei a declansat un urma atentatului terorist din Nisa o noua celula de criza si a abandonat festivitatile de ziua nationala.

VIDEO – Atentat in NISA Franta – Oamenii alearga pe strazi

Zeci de imagini au fost postate pe retelele de socializare, care reflecta panica declansata imediat dupa atentat.

Multi dintre spectatorii focului de artificiu de la ziua nationala a Frantei nu au inteles ce se intampla.

ISIS ar putea revendica atacul terorist din Nisa, Franta.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

3 Comments

3 Comments

  1. Babeu Dragos

    2016-07-15T20:00:14+03:00 at 20:00

    De ce neaparat un atentat terorist ????????

    Putea fi ori o frana dusa..la masina … deci controlul tehnic la masina a lasat de dorit.
    Putea fi un sofer care a avut un infarct la volan
    Putea fi si un nebun … citi nebuni nu circula in Romania si nu fac accidente
    Putea fi chiar un sinucigas….

    Faptul ca era un musulman ne face sa ne gindim imediat la un atentat terorist ?

    sunteti subiectivi… patimasi… si presa nu face decit sa exacerbeze sentimentele xenofobe….
    sunt atitea intrebari care ni le putem pune ……

  2. Andru 1456

    2016-07-15T18:41:04+03:00 at 18:41

    Este necesară o nouă Noapte a Sfântului Bartolomeu., precum și de un nou Louis XIV… De data asta, cu o altă țintă…Numai așa, Franța și lumea întreagă va scăpa de această amenințare….

  3. Zetul

    2016-07-15T09:07:29+03:00 at 9:07

    Incredibil ce se intampla in zilele noastre. Foarte multa ura este folosita in scopuri ucigase. Ura provocata de diferendele de religii si rase duce la asa ceva. Franta, tara lui Voltaire, a ajuns centrul unui razboi de gherila, cu atentate tot mai dese la viata cetatenilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top