Connect with us
Autoritatile din Londra sunt in alerta. O statie de metrou din centrul capitalei britanice a fost evacuata din cauza unei alerte de securitate.

Știri

UPDATE: Statia de metrou Golders Green din Londra a fost redeschisa

Statia de metrou Golders Green a fost evacuata de autoritati dupa ce in zona a fost descoperit un autoturism suspect, relateaza Reuters.

 

Update 13.44:

Departamentul de transport a anuntat ca statia a fost redeschisa dupa ce politia a anuntat ca vehiculul din fata statiei de metrou, care se afla in zona comunitatii evreiesti din oras, a fost inspectat si s-a decis ca nu reprezinta un pericol.

„Verificarile au aratat ca vehiculul din Golders Green nu este suspect si drumurile se redeschid.”, a anuntat politia pe Twitter.

 

Sire initiala:

Autorităţile britanice verifică maşina abandonată, întimp ce accesul la staţia de metrou a fost blocat pentru public.

Un reprezentant al reţelei de transport a precizat că staţia de metrou a fost închisă ca urmare a unei alerte de securitate. Golders Green se află în inima comunităţii evreieşti londoneze.

Alerta a fost ridicată la ora locală 8.00 (10.00 ora României). Poliţiştii încearcă să-l găsească pe proprietarul autovehiculului şi verifică orice obiect suspect.

Alerta de la Londra vine într-un moment foarte tensianat în Europa: Germania a suferit patru atacuri în mai puţin de o săptămână.

Citeste si: Atac armat in Florida – 2 morti si 16 raniti

Citeste si: Atentat terorist cu masina capcana la Bagdad: 14 morti si 30 de raniti

Pe data de 18 iulie, un solictant de azil, in varsta de doar 17 ani, inarmat cu un topor si un cutit a atacat mai mulți pasageri, într-un tren regional din sudul Germaniei. Patru persoane au fost rănite de agresor, în timp ce alte 14 au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza șocului suferit. Atacatorul, care a fost identificat drept un solicitant de azil, a fost împușcat mortal de polițiști.

Patru zile mai tarziu, pe data de 22 iulie, un tânăr german de origine iraniană a deschis focul asupra unui grup de persoane, la ieşirea dintr-un restaurant McDonald’s şi apoi în centrul comercial Olympia. El a omorât nouă persoane, a ranit alte 35, după care s-a sinucis.

In data de 24 iulie au avut loc alte doua atacuri. Un refugiat sirian, în vârstă de 21 de ani, înarmat cu o macetă a ucis o femeie însărcinată și a rănit două persoane, în sud-vestul Germaniei, în orașul Reutlingen. In aceeasi zi, un solicitant de azil, tot sirian, s-a aruncat în aer la intrarea într-un bar din orășelul Ansbach. Acesta a murit în urma deflagrației, iar alte 12 persoane au fost rănite. Autoritățile au descoperit în rucsacul său materiale explozive și bucăți de metal care puteau ucide un număr mare de persoane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top