Connect with us
Calin Popescu Tariceanu, URMARIT PENAL in DOSARUL RETROCEDARILOR ILEGALE

Știri

Calin Popescu Tariceanu, URMARIT PENAL in DOSARUL RETROCEDARILOR ILEGALE

Presedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, a fost pus sub urmarire penala de Directia Nationala Anticoruptie in dosarul retrocedarilor ilegale in care este implicat si Printul Paul de Lambrino.

Speta dosarului: DNA il citeaza ca urmarit penal pe Tariceanu pentru retrocedarea presupus nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa, anunta procurorii intr-un comunicat de presa. Conform DNA, Tariceanu a fost citat pe 15 aprilie anul acesta si a facut cateva declaratii sub juramant care s-au dovedit in timp neconforme cu adevarul faptelor.

„Nu a spus tot ce stia in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea, ingreunarea cercetarilor si a tragerii la raspundere a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata”, spun cei de la DNA.

ALEGERI LOCALE 2016 – Rodica Popescu Bitanescu, protagonista primei dezbateri pentru Bucuresti

Cu cine seamana noul premier, Dacian Ciolos? Ce parere aveti?

In dosarul retrocedarilor este implicat si Remus Truica, mai spun anchetatorii. Procurorii mai spun ca Tariceanu avea o relatie apropiata cu Marcovici Marius si omul de afaceri israelian Tal Silberstein, cunoscut pentru implicarea in diferite campanii electorale, inclusiv in cea a fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

Calin Popescu Tariceanu a fost premier al Romaniei in perioada 2005-2008 si un lider important al Partidului National Liberal. Din cauza conflictelor cu Crin Antonescu, a ales sa plece din PNL luand dupa el o serie de persoane importante din partid intr-un nou proiect liberal, ALDE, al carui presedinte este. Tariceanu il sustine pe Daniel Barbu, candidatul ALDE, la alegerile pentru prima Capitalei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top