Connect with us
DNA cere urmarirea penala a lui Titus Corlatean.Procurorii il acuza ca a impiedicat votul din Diaspora la prezidentialele din 2014

Știri

DNA cere urmarirea penala a lui Titus Corlatean.Procurorii il acuza ca a impiedicat votul din Diaspora la prezidentialele din 2014

DNA sustine ca Titus Corlatean a impiedicat votul din Diaspora la prezidentialele din 2014 si cere urmarirea penala.

DNA sustine ca Titus Corlatean „a organizat discretionar sectiile de votare din strainatate” si ar fi obtinut, astfel, “un folos necuvenit” pentru Victor Ponta, care era seful Guvernului din care Corlatean facea parte, dar si candidatul PSD la Presedintie.

CITESTE SI: Dosarul mortii lui Ekeng. Un oficial si doi fotbalisti de la Dinamo sunt audiati de procurori
CITESTE SI: UPDATE: De ce a murit Ekeng. Ce spun medicii legisti

Procurorii anticoruptie spun ca, in calitatea sa de ministrul de Externe, Titus Corlatean a ignorat propuneri ale unor ambasadori sau consuli pentru organizarea de secții de vot în localități din strainatate în care s-ar fi putut asigura exercitarea dreptului la vot de către un număr mai mare de cetateni romani. Titus Corlatean ar fi a organizat, in schimb, fără justificare, sectii de vot în localități care nu au fost propuse de către misiunile diplomatice, localitati cu in care traiau putini romani.
Primul tur al alegerilor prezidentiale din 2014 a fost marcat de un urias scandal urias declansat de numarul mic de sectii de vot in strainatate. Din acest motiv, zeci de mii de romani au stat la cozi uriase si, dupa ore de asteptare, nici macar nu au reusit voteze. Titus Corlatean nu a marit numarul sectiilor pentru cel de-al doilea tur al alegerilor si a demisionat de la conducerea Ministerului de Externe, care a fost preluata, pana la scurt timp dupa alegeri, de Teodor Melescanu.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top